18.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneDeurnese zwam worstenbroodje is volgens publiek beste worstenbroodje

Deurnese zwam worstenbroodje is volgens publiek beste worstenbroodje

Het Deurnese zwam worstenbroodje heeft de publieksprijs gewonnen bij de verkiezing ‘beste worstenbroodje van de toekomst’. De makers kwamen zaterdagmiddag in LunchTim vertellen over dit bijzondere broodje.

Vier Deurnese familiebedrijven hebben samen het zwam worstenbroodje ontwikkeld. De worst van dit speciale broodje bestaat voor 50% uit oesterzwammen, hiermee wordt ingespeeld op de trend om minder vlees te eten. Voor het broodje wordt deeg gebruikt op basis van volkorenmeel met zonnebloempitten en tarwevezels. De makers zijn trots op hun nieuw, uniek worstenbroodje met minder koolhydraten, calorieën, vet en zout ten opzichte van het traditionele exemplaar. Het zwam worstenbroodje werd ontwikkeld door Van Lieshout Oesterzwammenkwekerij, Kuijpers Farmers, ’t Streeckhuys en Bakkerij Vedder.

Tijdens de koopzondag op 16 december wordt dit nieuwe product aan het winkelend publiek aangeboden. Makers Bart Vedder en Mariëlle van Lieshout vertelden zaterdagmiddag in LunchTim op DMG radio over het ontstaan en het succes van het zwam worstenbroodje. Luister het gesprek hier terug:

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen