4.3 C
Deurne
maandag 30 januari 2023
Home- DeurneDiefstal dagelijkse kost in december

Diefstal dagelijkse kost in december

De feestdagen, de één kijkt ernaar uit, de ander ziet er tegenop. De één spendeert er bakken geld aan, de ander houdt het liever of noodgedwongen bescheiden. We moeten het doen met wat we hebben, maar er zijn ook mensen die hier anders over denken. De decembermaand is behalve een feestmaand ook een maand waarin veel zakken worden gerold en woninginbraken plaatsvinden.

Dat dit is hoe het werkt, heeft een 78-jarige inwoonster van Deurne afgelopen zaterdag ondervonden tijdens het boodschappen doen. Normaal gesproken heeft ze niet veel geld op zak, maar omdat ze naar een paar verjaardagen moest, had ze een behoorlijk bedrag gepind. De vrouw in kwestie is slecht ter been, dus tijdens het boodschappen doen leunt ze altijd op de winkelkar. Hieraan had ze een tas met daarin haar portemonnee hangen. Om niet te vallen hield ze met één hand de winkelkar vast, terwijl ze even in een bak snuffelde. Toen ze zich weer omdraaide zag ze dat de rits van haar tas  openstond. Wat ze vreesde was inderdaad gebeurd; haar portemonnee was verdwenen.

Aangifte
De bestolen vrouw was erg ontdaan van het incident. Met haar dochter deed ze online aangifte, ook lichtte ze de supermarktmanager in over het gebeurde. Deze reageerde gelaten. Diefstal is momenteel aan de orde van de dag, vertelde hij.

Wees gewaarschuwd
Natuurlijk is dit verhaal niet op zichzelf staand, het is er één uit velen. Voor wie denkt dat het hem of haar niet overkomt; een gewaarschuwd mens telt voor twee. Laat de decembermaand niet duurder worden dan je zelf wilt.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen