11.1 C
Deurne
vrijdag 22 september 2023
Home- DeurneDeurnese dierverzorger naar reuzenpanda's in China

Deurnese dierverzorger naar reuzenpanda’s in China

Een droom komt uit voor de 20-jarige Jasper Spaaij uit Deurne. De dierverzorger deed mee aan een wedstrijd en mag als enige Nederlander naar de reuzenpanda’s in China.

In totaal gaven zich zo’n 25.000 mensen op voor de actie. Uiteindelijk zijn er twaalf winnaars uitgekozen die mee mogen naar China. Jasper vertelde zaterdagmiddag in LunchTim: “Ik denk dat ik uitgekozen ben, omdat ik redelijk veel ervaring heb. Ook kon ik best goed verwoorden waarom ik het zo graag wilde. Volgens mij dachten de meeste mensen die zich opgaven: ‘Ik ga lekker met de panda’s knuffelen’, maar dat is niet de bedoeling”.

Liefde voor panda’s
Komende week vertrekt Jasper naar China om daar zestien dagen met de reuzenpanda’s te werken. “Het gaat dan om het geven van eten, maar ook het schoonmaken van het verblijf hoort erbij”, legt hij uit. Zijn liefde voor panda’s begon al vroeg; op 3-jarige leeftijd liet Jasper zijn pandaknuffel bijna in een verblijf vallen tijdens een bezoek aan een dierentuin. Hij koos voor de mbo-opleiding Wildpark Management, die hij inmiddels heeft afgerond.

Beluister hier het hele interview met Jasper in LunchTim:

Foto: Facebook Jasper Spaaij

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen