19.6 C
Deurne
donderdag 20 juni 2024
Home- DeurneDierenartsencombinatie ZuidOost gaat verder onder nieuwe naam AniCura Dierenklinieken

Dierenartsencombinatie ZuidOost gaat verder onder nieuwe naam AniCura Dierenklinieken

Dierenartsencombinatie ZuidOost met vestigingen in onder meer Deurne, gaat haar naam veranderen in AniCura Dierenklinieken. De naamswijziging vindt alleen plaats bij de zorg voor gezelschapsdieren. Voor de zorg aan landbouwhuisdieren en paarden blijft de naam Dierenartsencombinatie ZuidOost bestaan.

De dierenartsen passen de naam aan om zo meer als eenheid naar buiten te kunnen treden: “Sinds enige tijd maken onze zes dierenklinieken in Helmond (drie vestigingen), Deurne, Gemert en Beek en Donk al onderdeel uit van AniCura. Om die reden kiezen wij ervoor nu ook naar de buitenwereld toe verder te gaan onder de naam van ons nieuwe moederbedrijf: AniCura.” Voor de dieren zelf verandert er niets, meldt het bedrijf: “De vertrouwde dierenartsen en -assistenten staan nog altijd klaar. Komende tijd krijgen we nieuwe logo’s op onze gebouwen en een nieuwe website.”

Kennis en ontwikkelingen
De overgang naar AniCura brengt voor de organisatie een aantal voordelen met zich mee: “Met deze verandering hebben wij als dierenkliniek makkelijker toegang tot de laatste kennis en ontwikkelingen binnen de diergeneeskunde, zodat we uw huisdier nog beter kunnen behandelen. Ook werken we binnen AniCura nauw samen met specialisten, die als nodig meedenken voor de beste behandeling voor uw dier. En we werken actief samen en mee aan verbetering van diergeneeskunde in Nederland.”

Kwaliteitseisen
Met de aansluiting bij AniCura doen de dierenklinieken ook mee aan een uitgebreid internationaal kwaliteitsprogramma. “Denk bijvoorbeeld aan regelmatige controles van apparatuur, strikte veiligheids- en kwaliteitseisen en verplichte nascholingen. We kunnen dankzij AniCura de kwaliteit van onze zorg verder verbeteren, bijvoorbeeld door meer te investeren in opleiding, de ontwikkeling van nieuwe behandelingen en onze apparatuur”, geeft de organisatie aan.

AniCura werd in 2011 opgericht als de eerste fusie van ziekenhuizen voor gezelschapsdieren in Scandinavië en is in 2015 uitgebreid naar Nederland. Per jaar behandelen de dierenartsen van AniCura zo’n 3,6 miljoen huisdieren in 450 klinieken in heel Europa. Klanten die vragen hebben over de naamsverandering, kunnen een email sturen aan zuidoost@anicura.nl.

Foto: Dierenartsencombinatie ZuidOost

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen