17.6 C
Deurne
donderdag 13 juni 2024
Home- ZeilbergDiscotheek Metro in Zeilberg wordt weer Apollo

Discotheek Metro in Zeilberg wordt weer Apollo

In de Zeilberg keert een vertrouwde naam terug, discotheek Metro wordt weer Apollo. Eigenaar Mario Martens vertelde dat zaterdagochtend in het DMG-radioprogramma Deurne Draai Door. Daarmee komt de oude naam terug die zijn ouders Pieter en Willy Martens gebruikten toen ze hun zaak startten in de Zeilberg.

Eerder werd al bekend dat de huidige huurder van het pand stopt met de Metro. Uitbater Mies van Loon gaf aan dat de concurrentie van festivals en feesten te groot is geworden. In het interview bij DMG Radio bevestigt ook eigenaar Mario Martens dat een discotheek het tegenwoordig moeilijker heeft door de grote keuze aan festivals: “Je ziet dat mensen hun uitgaansbudget gaan verdelen en dan naar een groot feest gaan en een weekend overslaan wat betreft het bezoeken van de plaatselijke kroeg of discotheek. Dan wordt het heel moeilijk om de zaak elke week vol te krijgen”.

Evenementenlocatie

De nieuwe Apollo wordt volgens Martens geen discotheek meer maar meer een evenementenlocatie. “We willen een podium zijn voor allerlei evenementen. Dat kan heel uiteenlopend zijn. Van een schoolfeest tot een live pop- of rockband maar ook zeker dance-georiënteerde avonden. Je moet meebewegen in deze branche met wat mainstream populair is. Dat is aan de ene kant de dancemuziek maar aan de andere kant zie je ook dat popfestivals als de Zwarte Cross en Pinkpop enorm populair zijn. In de nieuw opzet willen we ons niet specialiseren in één bepaalde stijl maar ruimte geven aan een breed scala van muziekoptredens en andere evenementen”, vertelt Mario Martens.

Een begrip

De naam Apollo is in de regio na al die jaren nog steeds een begrip. Martens legt uit: “Toen ik had besloten om de zaak zelf weer terug te nemen van de huidige huurder, hebben we zitten denken over een nieuwe naam. Ik heb zelf natuurlijk ook nog steeds goede herinneringen aan de naam Apollo en als knipoog naar onze familie en de geschiedenis van de locatie en het pand leek de oude naam de beste keuze.” De naam Apollo verdween toen de discotheek werd omgedoopt in Jinx. “Daar was toen de tijd rijp voor. Je zag in die periode dat dancemuziek steeds populairder werd en liveoptredens van pop- en rockbands steeds minder in trek waren. We hebben de zaak toen flink verbouwd en een concept ontwikkeld dat meer paste bij de tijd”, legt eigenaar Martens uit.

Liveoptredens

De zaak in de Zeilberg heeft een rijke geschiedenis als het gaat om liveoptredens. Van lokale tot internationale artiesten hebben op het podium gestaan. Van Top-40 coverbands tot bekende artiesten die op dat moment in de hitparade stonden als Rob de Nijs, Linda Roos & Jessica, Volumia en met carnaval elk jaar Henk Wijngaard. Zelfs de Backstreet Boys traden ooit live op in de Zeilbergse Apollo.

Traditie

De oude tijden herleven zaterdagavond 3 augustus tijdens Zeilberg Kermis helemaal met een optreden van de band La Vita. Mario Martens legt uit: “Dat was vroeger al een traditie dat deze knotsgekke band tijdens de kermis optrad dus mooier kan niet dan dat ze nu na 20 jaar gewoon weer live optreden tijdens Zeilberg Kermis. Ook hebben we een nieuwe laser- en lichtshow dus zeker de moeite waard om te komen kijken en luisteren.”

Kermisprogramma

Oude munten van discotheek Metro kunnen alleen nog zaterdagavond 3 augustus worden ingewisseld voor een drankje en alleen in het discotheek-gedeelte. Verder is er een kermisprogramma met muziek van verschillende artiesten en dj’s in samenwerking met Café ’t Vertierke.

Beluister hier het interview op DMG Radio met Mario Martens.

Bekijk hieronder een voorproefje van de nieuwe licht- en lasershow van Apollo.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen