18.8 C
Deurne
zondag 28 mei 2023
Home- DeurneDit jaar aangepaste Sinterklaasintocht Deurne door coronaregels

Dit jaar aangepaste Sinterklaasintocht Deurne door coronaregels

De intocht van Sinterklaas in Deurne op zondag 14 november zal er anders uit gaan zien dan in voorgaande jaren. Vanwege de huidige coronaregels heeft de organisatie er voor gekozen om de Sint een vaste plek te geven en juist de kinderen en hun ouders aan de Sint voorbij te laten lopen.

Hiermee wordt de intocht een zogenoemd doorstroomevenement dat wel volgens de actuele regels kan worden gehouden. Voorheen vertrok Sinterklaas vanaf het Dinghuis op het Haageind in een stoet naar de Markt, waar de kinderen met hun ouders naar een feestelijk programma konden kijken.

Podium op de Markt
Deze keer komt Sinterklaas samen met burgemeester Buter uit het gemeentehuis rond 14.00 uur op zondagmiddag. Na een welkomstwoord van de burgemeester neemt de Sint met een aantal pieten plaats op een podium op de Markt waar alle kinderen met hun ouders langs kunnen lopen. De ingang van deze wandelweg is aan de kant van de Molenstraat, de uitgang aan de kant van de Stationsstraat.

Verlanglijstjes
Kinderen mogen tekeningen en verlanglijstjes afgeven aan de pieten. Aan het einde van de wandelweg krijgen alle kids een kleine traktatie. Het is de bedoeling dat de kinderen en ouders door blijven stromen en niet op de Markt blijven staan na het bezoek.

Pietenschool
Er zullen ook jongleerpieten en éénwieler- en steltenpieten zijn, die onder leiding van de directeur van de pietenschool hun kunsten laten zien langs de wandelweg die de kinderen afleggen. Het programma zal rond 15.30 uur afgelopen zijn als Sinterklaas en alle pieten nog even bij het gemeentehuis naar binnen gaan.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen