9.1 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- DeurneDit jaar geen ORO Kermis bij Rijtven Deurne maar wel middag met...

Dit jaar geen ORO Kermis bij Rijtven Deurne maar wel middag met Zomerfun

Elk jaar houdt ORO op het Rijtven in Deurne een eigen kermis, een echte traditie die niet meer weg te denken is. Maar dit jaar is er onder meer door de coronaregels geen kermis mogelijk en is er als alternatief ORO Zomerfun opgezet. Hier kunnen op zondag 5 september cliënten van ORO uit de hele regio veilig volgens de coronaregels, samen met familieleden en begeleiding genieten van allerlei activiteiten.

Tijdens de middag op het ORO-terrein aan de Helmondseweg zijn er optredens van een ballonnenclown, Variété Show Jacona en er is livemuziek. Je kunt ook meedoen met onder meer ballengooien, eendjes vangen of een poging wagen bij de grabbelton.

Prikkels
ORO is een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar binnen die doelgroep zit natuurlijk wel veel verschil.  Sommige cliënten zijn extreem gevoelig voor prikkels, anderen kunnen zich prima vermaken op bijvoorbeeld een evenement als ORO Zomerfun. Om alle doelgroepen te kunnen bedienen is een aantal jaren geleden gekozen voor een opbouw in intensiteit van de kermissen en nu ook de Zomerfun-middag.

Rustiger programma
Van 10.30 tot 12.00 uur is er een rustiger programma met minder prikkels. Van 13.00 tot 15.00 uur en opnieuw van 15.00 tot 17.00 uur wordt het volledige programma gedraaid. Bij alle activiteiten wordt rekening gehouden met de geldende coronaregels zoals anderhalve meter afstand houden. Bezoekers kunnen alleen terecht na zich aan te melden voor de middag bij de Zorgcentrale. Dit kan door het sturen van een e-mail naar zorgcentrale@oro.nl of door te bellen met 0493-32 94 00.

Livestream
Voor wie er op Het Rijtven niet bij kan zijn, is ORO Zomerfun ook vanuit huis op de computer, tablet of laptop mee te maken. Zondag 5 september kun je vanaf 13.00 uur op de website van ORO via een livestream meekijken naar de optredens en zelfs meedoen aan het Rad van Fortuin. Wil je vanuit huis meespelen? Dan kun je voor 1 euro een lootje kopen en kans maken op de prijzen. Lootjes kopen kan op 5 september tussen 13.30 en 14.30 uur door te bellen met 0493-32 93 11. Je krijgt dan jouw persoonlijke nummer en kunt dan via YouTube zien of je prijs hebt.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen