1.6 C
Deurne
vrijdag 9 december 2022
Home- DeurneDit jaar nog meer spektakel bij WK Bokkenollen in Griendtsveen

Dit jaar nog meer spektakel bij WK Bokkenollen in Griendtsveen

Traditioneel wordt op de eerste maandag van oktober het eerste bokbier aangetapt in Herberg de Morgenstond in Griendtsveen. De eerste zaterdag erna is het elk jaar tijd voor het WK Bokkenollen met dit jaar nog meer hindernissen op het parcours dan ooit te voren.

Het evenement start op zaterdag 12 oktober wanneer 120 teams strijden om de titel 22ste wereldkampioen Bokkenollen. Een team bestaande uit twee lopers en een coach doorkruisen met een dienblad vol bokbier een route door en langs het kanaal met 28 hindernissen. Het dienblad is voorzien van een flesje bokbier en vier met bokbier gevulde glazen. Het doel is om het parcours in een zo kort mogelijk tijd af te leggen en zoveel mogelijk bier mee terug te nemen.

Feesttent op het kanaal

Naast het WK Bokkenollen is er een Pop-up bioscoop en kun je verschillende soorten speciaalbier proeven. In de avond is er in de feesttent op het kanaal een optreden van de Party Criminals en DJ Tom van Leeuwen.

Tachtig jeugdteams

Op zondag is het tijd voor de jeugd die mee kunnen doen aan het WK Limonollen, de kindervariant van het WK Bokkenollen. Hierbij lopen tachtig jeugdteams met een dienblad met daarop geen bokbier maar limonade. De dag wordt afgesloten met een optreden van de band 3Cover.

De entree is op beide dagen gratis. Meer informatie vind je op bokkenollen.nl

Foto: bokkenollen.nl

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen