23.1 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- DeurneVeel ideeën en inspiratie bij Cultuuroptimisten in Deurne

Veel ideeën en inspiratie bij Cultuuroptimisten in Deurne

Cultuurverenigingen en -organisaties kwamen op woensdag 2 oktober samen in Cultuurcentrum Deurne voor de bijeenkomst van de Cultuuroptimisten. Voor het eerst was er deze keer ook een inloopspreekuur voor aanvragers van een cultuursubsidie.

Cultuuroptimisten is bedoeld om op een interactieve manier te werken aan een sterkere culturele leefomgeving in de gemeente Deurne. Er werden tijdens deze editie verschillende ideeën uitgewisseld en er werden nieuwe samenwerkingspartners ontdekt.

1300 jaar Deurne

Na het inloopspreekuur begon de reguliere avond met als thema het 1300-jarig bestaan van Deurne in 2021 en de (co)financiering van de cultuursubsidie. De avond werd geopend door de Willibrorduskerk, die voor deze gelegenheid ook haar deuren had open gesteld. Een aantal van de culturele activiteiten werd uitgelicht, zoals de concertcyclus, de huidige tentoonstelling ‘950 jaar kerk’ en het Willibrord magazine. Ook werd er een voorproefje gegeven van een bijzonder project: het 40-meter lange wandkleed met het Canon van Deurne dat vanaf mei 2021 in de kerk komt te hangen.

Hondekop

Jan Speelman vertelde tijdens de Cultuuroptimisten over het Prins Bernhard Cultuurfonds, een landelijk fonds dat de nadruk legt op uitzonderlijke artistieke projecten. Deurne heeft dit jaar financiering gekregen van dit fonds voor de Hondekop die deze zomer te zien was tijdens de Nacht van het Witte doek. Ook kwamen twee projecten aan bod die al cultuursubsidie hebben ontvangen.

Levensgrote kleurplaat

Medewerkers van ORO vertelden over hun levensgrote kleurplaat op de houten omheining van het bouwterrein van het Rijtven die in het weekend van 29 september is ingekleurd door cliënten, omwonenden en andere artistiekelingen. Ze hebben in het kader van Deurne 1300 jaar tien afbeeldingen over de geschiedenis van Deurne ingekleurd.

Theater in Leven liet zien hoe je in een regulier cultuursubsidie-project in korte tijd waardevolle samenwerkingen kunt starten met inhoudelijke partners en sponsoren. Tot slot was er een korte toelichting over het VSB fonds waar onder andere een gratis onlinecursus fondsenwerving aan bod kwam. De volgende editie van Cultuuroptimisten is in januari 2020.

Foto: Facebook gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen