8.8 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneDMG Radio nog even niet via de kabel

DMG Radio nog even niet via de kabel

Na de verhuizing van de zendmast van DMG Radio afgelopen vrijdag, is de radiozender weer overal in de regio te ontvangen via 106.2 FM in de ether. Via deze frequentie luister je op bijvoorbeeld een draagbare radio, de autoradio of je wekkerradio. Online luisteren kan sinds vrijdagmiddag ook weer gewoon via dmgdeurne.nl of via de Tunein App. 

Kabelfrequentie

Thuis luisteren via de kabelfrequentie 94.4 FM op bijvoorbeeld een stereo-installatie die is aangesloten op de kabel van Ziggo gaat op dit moment helaas nog niet. In samenwerking met Ziggo wordt er hard aan gewerkt om zo snel mogelijk het signaal van DMG ook weer door te geven op de Ziggo kabelfrequentie 94.4 FM.

Verhuizing

De verhuizing van de zendmast van DMG Radio begon op maandagochtend 9 juli waar bij het oude politiebureau aan de Hogeweg in Deurne een tijdelijke mobiele zendmast werd geplaatst die de uitzendingen van DMG twee weken lang doorgaf. Ondertussen werd de andere mast van 36 meter naar beneden gehaald en het blok beton van 3 meter x 4m x 4m uitgegraven en vervoerd naar de nieuwe locatie. Deze werd donderdag 19 juli weer opgebouwd op het terrein aan de Energiestraat in Deurne en is afgelopen vrijdag 20 juli weer in gebruik genomen nadat de antennes en kabels in de zendmast waren geïnstalleerd.

Gezondheidscentrum

De zendmast moest worden verplaatst omdat het oude politiebureau aan de Hogeweg is verkocht door de gemeente Deurne. De koper is voornemens het pand te slopen en wil de locatie her ontwikkelen tot een gezondheidscentrum. Ulrich Schultz, huisarts in Huisartsenpraktijk Schultz en Van de Kerkhof in Deurne en initiatiefnemer, is sinds 1996 werkzaam als huisarts in Deurne. Schultz loopt al jaren rond met het plan om met meerdere zorgverleners vanuit één gebouw de complete eerstelijnszorg te leveren.

Samenwerking

Dat gebouw zou dan geen verzamelgebouw van losse zorgverleners moeten worden, maar een gebouw waarin men samenwerkt. Het uiteindelijke doel is de eerstelijnszorg te versterken en daarmee efficiënter te maken. Sinds augustus 2016 deelt hij zijn plannen met de gemeente Deurne en kreeg hij al snel het gevoel dat ook de gemeente Deurne enthousiast werd van zijn plannen en serieus wilde meedenken. Sinds vorig jaar heeft hij ook contact gelegd en een aantal bijeenkomsten georganiseerd met geïnteresseerde zorgverleners die zijn plan een warm hart toedragen en ook de zin van samenwerken inzien. Met de huidige groep enthousiaste zorgverleners kan het niet anders dan een succes worden, aldus Ulrich Schultz. De naam van het gezondheidscentrum wordt  “Medisch Centrum Hogeweg”.

Lees ook: https://dmgdeurne.nl/zendermast-verplaatsing-dmg-radio-106-2-fm/

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen