23.1 C
Deurne
zondag 21 juli 2024
Home- DeurneDMG Radio start 2018 met nieuwe weekendprogrammering

DMG Radio start 2018 met nieuwe weekendprogrammering

In het nieuwe jaar zullen er in de programmering van DMG Radio een aantal dingen veranderen om nog beter aan te sluiten op de behoeften van de luisteraars in de Gemeente Deurne.

Het programma ‘De Powermix’ van dj Kevin Senders zal verdwijnen van de zaterdagavond tussen 23 en 24 uur. Helaas heeft hij te weinig tijd om het programma voort te zetten. In de radioshow mixte hij elke zaterdag een uur lang de nieuwste dancemuziek aan elkaar. DMG Radio is op zoek naar nieuw talent dat de taak van Kevin Senders kan overnemen. Geïnteresseerden kunnen hiervoor hun demo en gegevens mailen naar vacature@dmgdeurne.nl. Voorlopig wordt het uur ingevuld door een extra uur van de Club Klassiekers Classic Mix, het populaire zaterdagavondprogramma met dancemuziek in the mix uit de jaren ’80, ’90 en de Zero’s dat ook al van 20 tot 23 uur te beluisteren was.

Klassieke muziek

Op zondag krijgen ook een aantal programma’s nieuwe uitzendtijden. Het programma met klassieke muziek van Marlies Geurts, Vocalies verdwijnt tussen 7 en 9 uur op de zondagochtend. Marlies maakte jarenlang voor meerdere lokale omroepen dit goed beluisterde programma. Op andere omroepen was het programma al eerder gestopt en nu valt het doek helaas ook op DMG voor Vocalies omdat presentatrice Marlies Geurts heeft aangegeven dat ze haar tijd aan andere zaken dan radio wil besteden.

Een uur langer Platenrijk

De oude plek van Vocalies wordt overgenomen door het programma Echt Brabants. Voorheen werd dit programma met Brabantse folklore muziek uitgezonden tussen 11 en 14 uur. Op die plek krijg je vanaf 7 januari nonstop de leukste muziek uit 1960 t/m 1979 te horen in de 60’s & 70’s Sunday. Daarna start zoals gebruikelijk om 14 uur Het Platenrijk met presentatoren Martien Vogels en Eric Welten. Zij brengen je de muziek en het gevoel van de jaren ’70 en ’80 afgewisseld met lokaal nieuws en wetenswaardigheden die gebeurden in de regio tijdens de 70’s en 80’s. Aan het eind van de zondag sluit DMG Radio af met de lekkerste Nederlandstalige muziek. En vanaf zondag 7 januari een uurtje extra, al vanaf 18 uur.

Nieuws

Vanaf 1 januari schakelt DMG Radio van het Novum Nieuws over naar het NOS Nieuws voor de voorziening van het landelijke nieuws omdat Novum Nieuws ophoudt te bestaan. De hoofdpunten die op de ‘halve uren’ werden uitgezonden, komen hiermee te vervallen. DMG wil op die plekken zo snel mogelijk lokale nieuwsbulletins uit gaan zenden.

De volledige nieuwe programmering van DMG Radio kun je hier bekijken en is te beluisteren via 106.2 FM, Ziggo 94.4 FM of dmgdeurne.nl

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen