11.3 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- LiesselDodenherdenking Liessel anders dan voorheen

Dodenherdenking Liessel anders dan voorheen

Het bestuur van de Stichting Herdenking Liessel heeft besloten om, als pilot, een andere benadering te hanteren voor de dodenherdenking op vrijdag 4 mei 2018. Het programma voor de dodenherdenking op vrijdag 4 mei 2018 is nu als volgt:

Om 19.45 uur verzamelen de genodigden en geïnteresseerden bij het herdenkingsmonument aan de Monseigneur Berkvensstraat, waarna de voorzitter van de S.H.L. de aanwezigen welkom zal heten. Daarna is het om 20.00 uur twee minuten stil en wordt om 20.02 uur de ‘Last Post’ geblazen. Dan volgen gebed en kransleggingen door de gemeente en familieleden van oorlogsslachtoffers, oud-strijders /verzetsstrijders uit Liessel en de Stichting Herdenkingsmonument Liessel.
Daarna is er aandacht voor korte memoires van Frits Hoeben, een gedicht en het leggen van rozen door kinderen van de basisschool, Hymne(s) door de Harmonie en eventueel liederen door anderen. Tot slot wordt het Wilhelmus gespeeld en gezongen en wordt de herdenking omstreeks 20.30 uur afgesloten.

Dit houdt dus in, dat er voorafgaande aan de dodenherdenking 2018 geen H.Mis in de Sint Willibrorduskerk en geen processie naar het herdenkingsmonument zal gaan plaatsvinden.

(foto V.V.V. De Peel)

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen