16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneDodenherdenking op 4 mei in Sint Willibrorduskerk Deurne

Dodenherdenking op 4 mei in Sint Willibrorduskerk Deurne

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei worden ieder jaar de slachtoffers herdacht van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesoperaties daarna. De herdenking in het centrum van Deurne is georganiseerd door de Oranjevereniging en vindt zaterdag plaats vanaf 19.30 uur in de Sint Willibrorduskerk aan de Markt.

De avond begint met orgelmuziek die wordt gespeeld door Bert Augustus, gevolgd door een gezongen stuk door het Deurnes Gemengd Koor. Het Gilde St. Antonius Abt begeleidt de binnenkomst waarna het koor het Notré Père ten gehore zal brengen.

Nadat een afgevaardigde van de gemeente een toespraak namens de gemeente heeft gehouden, dragen leerlingen van basisschool de Aventurijn gedichten voor en wordt Signaal Taptoe door Jerom Coppus geblazen.

Om 20.00 uur is er twee minuten stilte. Hierna wordt het programma vervolgd met zang en een overweging door pastoor Dieter Hedebouw. De leerlingen van De Aventurijn dragen daarna nog een gedicht voor, net als mevrouw Wilma Docters van Leeuwen.

Aansluitend volgt een wandeling naar de monumenten onder begeleiding van het gilde en orgelmuziek. Een afvaardiging van de gemeente Deurne legt samen met kinderen van Scouting Deurne, veteranen en leerlingen van De Aventurijn de kransen bij de monumenten. De herdenking wordt afgesloten met de vendelgroet voor de kerk.

Hierna is iedereen uitgenodigd voor een samenzijn in de kerk waar men kan napraten onder het genot van koffie, thee of limonade.

Foto: Oranjevereniging Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen