6.9 C
donderdag 28 maart 2024
Home- ZeilbergDoek valt definitief voor ZSV na nederlaag in Landgraaf tegen VV Schaesberg...

Doek valt definitief voor ZSV na nederlaag in Landgraaf tegen VV Schaesberg (4-1)

Het was zondag erop of eronder voor ZSV bij de wedstrijd tegen VV Schaesberg in Landgraaf. Voor beide partijen waren de belangen groot, want alle twee de clubs konden afhankelijk van de eindstand mogelijk degraderen. Het Zeilbergse team trok ondanks hun onvermoeibare inzet aan het kortste eind. Met de 4-1 op het scorebord was de degradatie die al het hele seizoen dreigde definitief.

Voor een club die laatste stond, was ZSV toch zeker de laatste vijf wedstrijden niet verkeerd bezig. Ze verloren van die matches maar één keer; ZSV speelde drie keer gelijk en won één keer. Bovendien won ZSV in februari thuis met 2-1 van Schaesberg, dus de kaarten waren ook voor deze wedstrijd nog niet geschud.

Achterstand
Vol goede moed werd gestart door de geelzwarten maar al na een kleine tien minuten kwam de eerste tegenslag. Na een overtreding door keeper Leon Thijs, werd de bal op de stip gelegd en stond de Zeilbergse ploeg op achterstand: 1-0. Even daarop kreeg Davy Althuizen een mooie kans voor de gelijkmaker maar hij wist zijn pingel niet af te ronden.

Acht seizoenen
In de 43e minuut komt de 2-0 voor de Limburgers en knakt er iets bij ZSV; de moed zakt in de schoenen nu de degradatie zo dichtbij komt. Schaesberg doet er nog twee schepjes bovenop met de 3-0 in 51e minuut en 4-0 in de 67e minuut. Tom Venner weet tien minuten voor het eindsignaal de eer nog te redden, maar met 4-1 op het scorebord is na acht seizoenen in de eerste klasse toch het doek gevallen voor ZSV en is de club definitief gedegradeerd.

Prachtige derby’s
De club laat weten met enorme trots terug te kijken op de acht jaren:  “Heel ZSV heeft genoten van datgene dat ons vaandelteam gebracht heeft. Prachtige derby’s, verre reizen naar het Zuiden en bekerwedstrijden van Friesland tot Limburg. Altijd vergezeld van een trouwe schare publiek, bestaande uit ouders, partners, familieleden, sponsoren, bestuur en iedereen die zich verbonden voelden met ZSV. Bedankt allen voor jullie support. Spelers en staf, dank jullie wel!”