13.5 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- DeurneDoor geluidsschermen minder parkeerplek bij station

Door geluidsschermen minder parkeerplek bij station

Er wordt volop gebouwd aan geluidschermen voor een stiller spoor. De aannemer start nu met de bouw van schermen vlakbij het station. In verband met deze werkzaamheden is in de periode van 10 tot en met 21 september een deel van de P&R-parkeerplaats bij het station afgezet, zo laat de gemeente Deurne weten.

Er zijn hierdoor minder parkeerplekken beschikbaar, meldt de Gemeente Deurne op Facebook. Ter compensatie geldt de blauwe zone aan de Spoorlaan en het Stationsplein in deze periode niet. Hier kan men dus ook parkeren als men de trein pakt. Dit geldt echter alleen van 10 tot en met 21 september. Meer informatie over de werkzaamheden rond de geluidsschermen vindt u op de website van de gemeente Deurne.

Olifantengras
De geluidschermen worden uitgevoerd in miscanthusvezelbeton. Het gaat om betonnen schermen met vezels van olifantengras (miscanthus). Aan de straatzijde wordt het scherm uitgevoerd met een print in de kleur en uitstraling van kokosstrengen. Ter hoogte van het perron van station Deurne komen nu glazen schermen. Er komen ook glazen vensters bij wegen die haaks op het spoor uitkomen. Tegen de glazen schermen worden ‘zwaluwen’ geplakt om te voorkomen dat er vogels tegen de schermen vliegen.

Beplanting tegen de schermen
Aan de straatzijde komt waar mogelijk begroeiing tegen de schermen. Dit project wordt opgepakt vanuit Deurne doet ’t. De begroeiing wordt geplant in het plantseizoen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen