9.4 C
Deurne
vrijdag 3 februari 2023
Home- LiesselDoor omdenken van CS De Kei toch een ‘optocht’ met carnaval in...

Door omdenken van CS De Kei toch een ‘optocht’ met carnaval in Liessel

Door de coronamaatregelen kunnen de grote activiteiten in de gemeente Deurne dit jaar tijdens carnaval opnieuw niet doorgaan. Dat betekent ook geen optochten, maar daar hebben ze bij CS De Kei in Liessel wat op gevonden. Een kwestie van omdenken met D’n Optocht KEI Andersom.

Op carnavalszondag staan in Liessel normaal altijd veel mensen langs de kant te kijken naar de voorbijtrekkende optocht. “Helaas zit dit er voor het tweede jaar niet in. Maar als we de mensen niet kunnen laten kijken naar een voorbijtrekkende optocht, kunnen we dit wellicht omdraaien. We willen graag schitterende creaties, gevel- of straatversieringen of een act op een vaste plaats in het dorp waar mensen dan langs kunnen gaan”, legt de carnavalsclub uit Liessel uit.

Originele creatie
CS De Kei roept iedereen in Liessel op om een eigen originele creatie te maken: “Wij maken een route langs alle creaties zodat mensen in het carnavalsweekend op zondag, op eigen gelegenheid langs alle feestelijkheden kunnen wandelen, fietsen of met de auto rondrijden.” De act, creatie of versiering moet zichtbaar zijn vanaf de openbare weg of te zien zijn in openbaar toegankelijke gebouwen, binnen de dan geldende coronaregels.

Aanmelden voor D’n Optocht KEI Andersom kan door een email te sturen naar info@csdekei.nl met een kleine omschrijving en eventueel een leus en de locatie van de creatie. Net als bij de echte optocht zijn er prijzen te winnen en zal een jury tijdens de carnavalsperiode de act, straat- of gevelversiering beoordelen.

Foto: Facebook CS De Kei

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen