12.5 C
Deurne
dinsdag 24 mei 2022
Home- DeurneUitgebreider onderzoek naar mogelijkheden fietsparkeerplaats centrum Deurne

Uitgebreider onderzoek naar mogelijkheden fietsparkeerplaats centrum Deurne

De gemeente gaat breder onderzoek doen naar de fietsstalmogelijkheden in het centrum van Deurne. Naar aanleiding van een motie van het CDA was vorig jaar al toegezegd dat er een onderzoek zou komen. Er is nu aangegeven door de gemeente dat er nog uitgebreider wordt gekeken naar bijvoorbeeld het aantal geregistreerde fietsendiefstallen, de huidige fietsparkeerplaatsen en de haalbaarheid van een bewaakte fietsenstalling.

“Zo krijgen we een goed inzicht in de fietsparkeer-situatie in het centrumgebied op dit moment”, zegt wethouder Marinus Biemans. “Ook gaan we uitzoeken wat het beter faciliteren van fietsstalmogelijkheden betekent voor Deurne. Dit onder andere op het gebied van duurzaamheid; meer mensen op de fiets naar Deurne in plaats van met de auto, het effect op het aantal fietsendiefstallen en de mogelijkheid tot veilig fiets-parkeren.”

Bewaakte fietsenstalling
Daarbij wordt ook gekeken naar één of meerdere potentiële locaties waar de ontwikkeling van beveiligde fietsenstalling kansrijk en nodig is en wat dit financieel gaat betekenen. Biemans licht toe: “Wat kost het om fiets-parkeren, eventueel door middel van een bewaakte fietsenstalling in combinatie met een toiletvoorziening, beter te organiseren en faciliteren in het centrum-gebied van Deurne?”

Aantrekkelijkheid centrum
Het CDA diende vorig jaar een motie in over de parkeermogelijkheden voor fietsen in het centrum. De partij vindt dat aangemoedigd moet worden om met de fiets naar Deurne te komen. Dit omdat het volgens het CDA Deurne beter is voor het milieu en het de aantrekkelijkheid van een bezoek aan het centrum verhoogt. “Tegelijkertijd krijgt de openbare ruimte in het centrum een betere uitstraling heeft als er minder fietsen overal te pas en onpas ‘geparkeerd’ staan door een veilige en toegankelijke fietsenstalling”, gaf het CDA in haar motie aan.

Tijdens de begrotingsbehandeling op 2 november 2021 is de motie aangenomen in de gemeenteraad. Het bredere onderzoek naar parkeermogelijkheden voor fietsen in het centrum van Deurne gaat zes tot acht maanden duren.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen