9.7 C
Deurne
zaterdag 9 december 2023
Home- DeurneDorpsraad Walsberg houdt bijeenkomst over straatverlichting

Dorpsraad Walsberg houdt bijeenkomst over straatverlichting

Dorpsraad Walsberg houdt op woensdag 16 januari in het Gerardushuis een bijeenkomst over de straatverlichting. Inwoners van de Walsberg kunnen tijdens deze avond het voorstel voor het nieuwe lichtplan van de wijk bekijken en erop reageren.

Oude verlichting maakt plaats voor ledverlichting
In de dorpen en wijken in de gemeente Deurne wordt de oude straatverlichting vervangen door nieuwe ledverlichting. Er gaat ook verlichting weg. Op fietsroutes tussen de dorpen komt juist extra verlichting. Samen met de dorps- en wijkraden bekijkt de gemeente welke verlichting weg kan en wat goede plekken zijn voor extra fietspadverlichting.

Nieuw voorstel
In de Walsberg heeft de dorpsraad samen met inwoners bekeken waar mogelijk verlichting weg kan. Sinds september is de verlichting die op de nominatie staat om te verdwijnen, als proef uitgezet. Zo kunnen inwoners het effect van minder verlichting ervaren. Dorpsraad Walsberg heeft nogmaals samen met een groep inwoners rondgelopen nu het licht is uitgezet. Ook zijn er verschillende reacties van inwoners ontvangen. Op basis hiervan is door de dorpsraad en de gemeente gezamenlijk een nieuw voorstel gemaakt.

Bijeenkomst
De gemeente en dorpsraad Walsberg presenteren de plannen woensdag 16 januari om 19.30 uur in het Gerardushuis. Inwoners kunnen tijdens de bijeenkomst hun laatste reactie geven. Daarna wordt het definitieve nieuwe lichtplan vastgesteld.

Proef tot eind januari
De proef met de verlichting die uit is, duurt nog tot eind januari. Verlichting die verwijderd wordt, blijft daarna uit staan. Verlichting die nu in de proef uit is, maar na aanpassing van de plannen toch blijft staan, wordt eind januari weer aangezet.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen