Dorpsraad Zeilberg gaat jongeren (vanaf groep 8) én hun ouders informeren over het gebruik van drank e..." />
12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- ZeilbergDorpsraad Zeilberg informeert jeugd over alcohol en drugs

Dorpsraad Zeilberg informeert jeugd over alcohol en drugs

Dorpsraad Zeilberg gaat jongeren (vanaf groep 8) én hun ouders informeren over het gebruik van drank en drugs. De informatie-avond vindt plaats op woensdag 6 juni in SCC Den Draai.  De presentatie van de avond is in handen van Hester Dadema van Helder Theater.

Na een korte inleiding worden de aanwezigen in drie groepen verdeeld: de jongste kinderen krijgen een interactieve voorstelling van Helder Theater met aansluitend een demonstratie van Flow Deurne over weerbaarheid. De oudste jongeren gaan in gesprek met een ervaringsdeskundige over zijn indrukwekkende levensverhaal. Ouders krijgen ondertussen voorlichting van Novadic-Kentron over drugsgebruik en hoe daarmee om te gaan. Voor de oudste jongeren en de ouders zal Helen Nijnens vertellen over haar ervaringen met het drugsgebruik van haar vriend die hier uiteindelijk aan is overleden.

Alcoholvrije cocktails
Minder serieuze informatie is er ook. Tussen de programmaonderdelen door voert toneelvereniging de Klotlanders herkenbare sketches op en krijgt iedereen een alcoholvrije cocktail aangeboden. 
Deze avond begint om 19.00 uur en eindigt ongeveer om 21.00 uur. De deuren van de grote zaal gaan open om 18.45 uur en de toegang is gratis. De Dorpsraad Zeilberg verwacht een hoge opkomst en waarschuwt daarom: “Vol is vol!”  

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen