8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneKNMI: code oranje in Deurne

KNMI: code oranje in Deurne

Code oranje in Deurne
Voorspelling volgens het KNMI

Vanaf halverwege deze middag is er code oranje van kracht vanwege zware onweersbuien in Deurne, volgens het KNMI.  Vanaf de tweede helft van de avond nemen de buien af. Het weerstation Weather Pro voorspelt het tegenovergestelde in Deurne: Van 15:00 tot 19:00 is er onweer en code geel, en daarná pas code oranje.

Over één ding zijn de KNMI en Weather Pro het wel eens, de code oranje geldt alleen voor de zuidelijke provincies: Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Volgens het KNMI kan er bij deze landelijke buien plaatselijk zeer veel regen (50 mm/u) vallen met veel wateroverlast tot gevolg. Ook is er zeer lokaal kans op zware windstoten van 75 km/u en grote hagelstenen van circa 2 cm.
Landelijk is om 14:53 de “Procedure Extreem Weer” afgekondigd. De hulpdiensten staan daarom op dit moment paraat. Zo zitten brandweermannen bijvoorbeeld al klaar in de kazerne.

Weer in Deurne
Vorig jaar stonden de straten blank in Deurne. Zeker in het centrum kon het water niet weg in augustus 2017. En een week geleden was het nog code geel in Deurne. De Avondvierdaagse ging ternauwernood nog door.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen