14.9 C
Deurne
donderdag 13 juni 2024
Home- DeurneDrie dagen feest bij 45ste Walhalla Zomerfeesten

Drie dagen feest bij 45ste Walhalla Zomerfeesten

De Deurnese kasteeltuin aan het Haageind was afgelopen weekend het toneel van de 45ste editie van de Walhalla Zomerfeesten. Jong en oud vierden drie dagen feest samen met de optredende bands.

Nieuwe opzet vrijdag
Dit jaar had de vrijdag van de Walhalla Zomerfeesten een nieuwe opzet. Die festivaldag was nu omgedoopt tot ‘party friday’. Andere jaren stond de eerste dag van het Deurnese festival in het teken van dj’s, nu had de organisatie gekozen voor bands met dansbare muziek. Het Astense negental Lucky Nine opende de vrijdag met hits van onder meer Prince, Beyoncé en Bruno Mars. De eerste dag werd afgesloten met een extra lange show van ABBA Fever. Zo’n duizend bezoekers zongen klassiekers als ‘Dancing Queen’, ‘Mamma Mia’ en ‘Waterloo’ luidkeels mee.

Tributezaterdag
Zaterdagavond was het de beurt aan Mongoose, Musest, Bon Scotch en Rondje Doe Maar. Zij brachten achtereenvolgens een tribute aan Royal Blood, Muse, AC/DC en Doe Maar. Na een korte bui aan het begin van de avond, bleef het zaterdagavond droog. De populaire tributebands trokken ruim duizend mensen naar de Deurnese kasteelruïne.

Vermaak voor jong en oud op zondag
Traditiegetrouw is de zondag van de Walhalla Zomerfeesten de familiedag. Ook op deze festivaldag had de organisatie een aantal nieuwe dingen toegevoegd; voor de kinderen was er een springkussen en voor volwassenen was er kasteelbier verkrijgbaar. Enkele honderden bezoekers kwamen op de familiedag af. Er waren optredens van veelbelovende bands uit binnen- en buitenland. Onder meer CHECK, Vito en Black Leather Jacket stonden op het podium. De Amersfoortse band Three Little Clouds zorgde met dansbare nummers voor een knallende afsluiting van de feestelijke 45ste Walhalla Zomerfeesten.

Bekijk hieronder een uitgebreid fotoverslag van DMG-fotograaf Josanne van der Heijden:

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen