23.1 C
Deurne
zondag 21 juli 2024
Home- DeurneVerkeerslichten Liesselseweg nu beter afgesteld

Verkeerslichten Liesselseweg nu beter afgesteld

Twee van detectielussen die worden gebruikt bij de nieuwe verkeerslichten bij de spoorwegovergang van de Liesselseweg bleken zaterdag 20 juli niet goed te zijn afgesteld. De gemeente heeft dit diezelfde dag nog laten aanpassen.

De stoplichten die vrijdag 19 juli in gebruik werden gesteld, bleken de dag er na nog niet helemaal goed afgesteld te zijn. Automobilisten gaven aan 10 tot 12 minuten voor een stoplicht te moeten wachten terwijl er geen aanleiding voor leek te zijn. Verschillende bestuurders die het wachten beu waren, reden daarna door rood waardoor gevaarlijke situaties ontstonden.

Signaal

Het nieuwe systeem reageert beter op het aanbod van verkeer. Dit gebeurt met detectielussen die in het asfalt zitten en opmerken wanneer er auto’s het kruispunt naderen. Van twee van de detectielussen kwam het signaal niet bij de regelkast van de verkeerslichten terecht, waardoor deze op rood bleven staan.

Excuses

Bij het in werking stellen van de verkeerslichten op vrijdagmiddag zijn ze getest. Omdat er toen weinig verkeer reed, is niet opgemerkt dat de detectielussen niet goed geschakeld waren. De gemeente biedt excuses aan via hun website en social media aan alle weggebruikers die zaterdag 20 juli hinder hebben ondervonden van de verkeerd geschakelde detectielussen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen