12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- WalsbergDrie dagen lang uitverkocht KOZ Festival in Walsberg; ‘Dit wordt de beste...

Drie dagen lang uitverkocht KOZ Festival in Walsberg; ‘Dit wordt de beste editie tot nu toe’

Het begon in 2012 als een klein impulsief feestje, maar KOZ Festival in Deurne is inmiddels uitgegroeid tot een regionaal bekend jaarlijks festival met drie area’s. Van donderdag tot en met zaterdag is het drie dagen durende evenement met tientallen dj’s en artiesten weer te vinden in het buitengebied aan de Walsbergseweg richting Milheeze.

Op donderdag wordt afgetrapt met de KOZ-Cantus, waarbij vanaf 19.00 uur het bier rijkelijk zal stromen terwijl er wordt meegezongen met Cantusband Cantucinni. Vrijdagavond richt zich met verschillende tributebands op een wat ouder publiek. Er zijn dan optredens van ‘Phil Collins’ By Phil Collins Live Experience, ‘the Rolling stones’ By Stones Sessions, ‘AC/DC’ By AC/DC UK en Coverband De Heeren Van Aemstel.

Dj’s
Zaterdag gaan ruim dertig dj’s en acts los op het main stage in de grote festival tent, het KOZ harder stage en het F5 stage buiten. Die dag zijn er optredens van bekende namen, zoals Craniax, Eimco, The Pitcher, Shiverz en Durgedraaid.

Het is dit jaar de elfde keer dat het festival plaatsvindt en het volledige weekend is ondertussen totaal uitverkocht. “Let op onze woorden, dit wordt de beste editie tot nu toe”, zegt de vriendenclub die verantwoordelijk is voor de organisatie.

Kamperen
Dat was twaalf jaar geleden allemaal nog wat kleiner en eenvoudiger voor hen: “We waren aan het kamperen in de wei bij een van onze vrienden thuis, zoals we dit al een aantal jaren deden. Plots kwam iemand met het idee om een klein feestje te organiseren voor vrienden en kennissen. Dit kleinschalige feest kwam binnen twee dagen van idee tot uitvoering. Iedereen vond het een prachtige avond. Dit smaakte naar meer!”

De omvang van het ‘feestje’ is ondertussen uitgegroeid tot een serieus festival van drie dagen lang. Dat betekent voor de vriendenclub heel wat meer werk, maar voor de rest is het principe hetzelfde gebleven: “Ons concept is door de jaren heen nooit veranderd: Het organiseren van een betaalbaar evenement, georganiseerd voor én door de jeugd in Deurne.”

Betaalbaar
Dat het geen festival wordt met torenhoge prijzen voor een consumptie is belangrijk voor de organisatie: “Het festival richt zich op het zo betaalbaar mogelijk aanbieden van een evenement voor de inwoners van de gemeente Deurne en omstreken. Dit wordt gerealiseerd door de inzet van vele vrijwilligers en door het gebruik van lokale artiesten. Georganiseerd vanuit een stichting zonder winstoogmerk.” De organisatie pronkt dan ook met hun motto: ‘het goedkoopste festivalbiertje van Nederland’.

Het festival begint donderdag 9 mei om 19.00 uur met de KOZ-Cantus, de eerste avond gaat door tot 00.00 uur. Vrijdag 10 mei treden van 18.00 tot 01.00 uur de tributebands op en zaterdag 11 mei staan van 14.00 tot 01.30 uur de ruim dertig dj’s op de verschillende podia.

Foto’s: archief DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen