16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- ZeilbergWalter van Hout en Franka van den Heuvel benoemd tot erelid bij...

Walter van Hout en Franka van den Heuvel benoemd tot erelid bij goed bezochte Cornelius-openluchtmis

Ondanks het wat minder mooie weer dan was voorspeld, bezochten toch ongeveer 170 mensen afgelopen zondag de openluchtmis bij de Cornelius-kapel op de hoek van de Griendtsveenseweg en de Beatrixstraat in de Zeilberg.

Tijdens de plechtigheid die werd voorgegaan door pastoor Dieter Hedebouw werden ook Walter van Hout en Franka van den Heuvel benoemd tot erelid in het kader van 10-jarig bestaan van het Heilige Cornelius-genootschap. “Beide ereleden waren verrast en kregen een ingelijste oorkonde en een mooie blijvende herinnering in keramiek aangereikt”, vertelt de organisatie.

Traditie
De viering in de open lucht trekt elk jaar een aanzienlijk aantal bezoekers naar de kapel in de Zeilberg. “Voor velen is het een traditie geworden om deze sfeervolle viering bij te wonen. Alle kinderen die aanwezig waren, werden bij de speciale kinderzegening door de pastoor gezegend en ontvingen een mooi aandenken”, aldus Cornelius Genootschap Zeilberg. De muzikale omlijsting was in handen van Shantykoor de Klotvaarders.

Tijdens de openluchtmis werd dit keer niet één, maar werden er twee nieuwe ereleden benoemd. Walter van Hout werd maandag 29 april in Sociaal Cultureel Centrum Den Draai verrast en in het bijzijn van zijn gezin tot erelid benoemd. “Omdat Walter zondag 5 mei van een vakantie genoot, hebben wij hem in de week daarvoor al tot erelid gemaakt”, legt de organisatie uit.

Walter van Hout
Van Hout kreeg de eretitel vanwege zijn enorme inzet voor de Zeilberg. Hij heeft zich 50 jaar lang als vrijwilliger ingezet voor de plaatselijke basisschool. Walter zat onder andere in het schoolbestuur, de medezeggenschapsraad, de oudervereniging en is medeoprichter van buurtvereniging De Parallelweg. Daarnaast heeft hij jarenlang gecollecteerd voor Jantje Beton.

Franka van den Heuvel
Tijdens de openluchtmis op zondag 5 mei werd ook Franka van den Heuvel benoemd tot erelid. Zij heeft zich op verschillende manieren verdienstelijk gemaakt voor haar familie en meerdere Zeilbergse verenigingen. Ook heeft Franka zich ingezet bij onder meer de dorpsraad, buurtvereniging, de organisatie van het Pottenbakkersfeest ‘Geknipt en Geschöre’ en zangvereniging Animato/Vela Monte.

Bij lokale omroep DMG in Deurne verzorgt Franka van den Heuvel al jaren met grote precisie en toewijding de financiële administratie. Tot slot heeft ze zich de afgelopen 10 jaar ingezet voor Cornelius Genootschap Zeilberg en er mede voor gezorgd dat de unieke Corneliusverering in Zeilberg nog steeds jaarlijks wordt gevierd.

Lees ook: Basisschool Zeilberg neemt afscheid van meneer Walter; ‘Onze steun en toeverlaat’

Foto’s: Ilse Geven van de Weijer/Jos Biemans

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen