8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneDrie Deurnese organisaties ontvangen Vrijwilligerswaardering van gemeente voor hun inzet

Drie Deurnese organisaties ontvangen Vrijwilligerswaardering van gemeente voor hun inzet

Jaarlijks reikt de gemeente Deurne de Vrijwilligerswaardering uit aan drie initiatieven die gerund worden door vrijwilligers. Dit jaar zijn Zorgcoöperatie Helenaveen, het TEJO-huis in Deurne en Ons Plekske in Liessel de uitverkorenen. DMG was afgelopen donderdag bij de uitreiking aan de Liesselse organisatie.

Het is niet moeilijk om te zien waarom de vrijwilligers van Ons Plekske, dagbesteding voor ouderen, vandaag de Vrijwilligerswaardering ontvangen uit handen van wethouder Riny van Rinsum. Tot het moment daadwerkelijk daar is, zijn ze nog druk bezig alle aanwezigen te voorzien van koffie, thee en taart en schuiven ze tafels en stoelen aan zodat iedereen een goed plekje heeft. Het zorgen zit in hun bloed.

‘Zonder jullie loopt het spaak’
“Iedereen heeft behoefte aan contact, steun en zorg. Jullie zorgen ervoor dat mensen uit Liessel die dit nodig hebben dat hier krijgen. Zonder jullie loopt het spaak. Daarom vandaag onze blijk van waardering in de vorm van taart en een VVV-bon voor elke vrijwilliger”, zegt Van Rinsum in zijn speech.

Frits Kuijten, voorzitter van Ons Plekske, neemt, licht geëmotioneerd, de bloemen in ontvangst. Hij is ‘heel blij voor alle 70 vrijwilligers’. “Ze zetten zich dagelijks in voor de ouderen. We doen hier gezelschapspellen, kaarten, maar we drinken ook gewoon een bakje koffie en houden een praatje. Eens per maand is er een grotere activiteit, zoals een diner of een muziekavond.”

Geen indicatie nodig
Deelnemers betalen twee euro per dagdeel voor de dagbesteding. Hiervoor hebben ze geen indicatie nodig. Dat laatste geldt ook voor de twee andere organisaties die de wethouder vandaag verblijdt met een bezoekje. Het is een van de redenen dat ze zijn verkozen.

 

Betrokken bij het dorp
Bij Zorgcoöperatie Helenaveen bundelen inwoners van Helenaveen hun krachten om ervoor te zorgen dat de oudere mensen van Helenaveen zo lang mogelijk in het dorp kunnen blijven wonen. Zo blijven zij betrokken bij het dorp en het dorp bij hen. De vrijwilligers organiseren bijvoorbeeld wekelijkse activiteiten, maar ook de uitleen van hulpmiddelen.

Mentale zorg voor jongeren
Het TEJO-huis in Deurne is de derde organisatie die vandaag een stukje extra waardering krijgt van de gemeente. Jongeren die problemen of vragen hebben, op wat voor gebied dan ook, kunnen hier gratis en anoniem terecht voor mentale ondersteuning. Vrijwilligers in de vorm van gastvrouwen- en heren vangen hen op en professionals uit de geestelijke gezondheidszorg staan voor hen klaar.

Foto’s: Harold van der Burgt/Gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen