18.9 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneDrie spoorwegovergangen in Deurne dicht tijdens werkzaamheden

Drie spoorwegovergangen in Deurne dicht tijdens werkzaamheden

De werkzaamheden aan het spoor in de periode van zaterdag 14 oktober tot en met maandag 23 oktober zullen niet alleen overlast veroorzaken voor treinreizigers, maar ook voor het verkeer in Deurne. Naast het treinverkeer dat ruim een week stil komt te liggen, worden er tegelijkertijd ook drie spoorwegovergangen in Deurne afgesloten.

De overweg tussen de Liesselseweg en de Toon Kortoomslaan is afgesloten voor verkeer van woensdag 18 oktober tot vrijdag 20 oktober om 19.00 uur. Die tussen de Zeilbergsestraat en de Kranenmortelweg is dicht van dinsdag 17 oktober tot woensdag 18 oktober om 18.00 uur. Aan de Griendtsveenseweg is de spoorwegovergang niet toegankelijk van dinsdag 17 tot woensdag 18 oktober om 06.00 uur. Daarnaast is de overweg op de Midden Peelweg bij America tijdens de hele periode van werkzaamheden afgesloten.

Bussen
Treinreizigers moeten er rekening mee houden dat er van zaterdag 14 oktober tot en met dinsdag 17 oktober geen treinen rijden tussen Eindhoven Centraal en Venlo. Van woensdag 18 oktober tot en met zondag 22 oktober rijden er geen treinen tussen Helmond en Venlo. Er worden op het traject stop- en snelbussen ingezet. “Wij raden reizigers aan voor vertrek de reisplanner te raadplegen en rekening te houden met ongeveer 30 minuten extra reistijd en extra overstappen”, meldt ProRail. Stationsrestauratie Daily Deurne is in de periode van de werkzaamheden wel gewoon geopend.

De werkzaamheden van de spoorwegbeheerder bestaan uit het vernieuwen van de dwarsliggers, spoorstaven en de ballast. Hiervoor wordt in Deurne, ten noorden van het spoor een tijdelijk depot ingericht.

Er zijn opstapplaatsen voor de stop- en snelbussen op de volgende plaatsen:

  • Deurne: vanaf de achterzijde van het station
  • Helmond: vanaf de achterzijde van het station
  • Helmond Brouwhuis: vanaf de voorzijde van het station
  • Helmond ’t Hout: vanaf de zijde Meester Stikkerplein
  • Helmond Brandevoort
  • Horst-Sevenum: vanaf de achterzijde van het station
  • Eindhoven Centraal: vanaf het Beursplein, aan de achterzijde van het station
  • Blerick: vanaf de bushalte, centrumzijde
  • Venlo: vanaf het busstation

Foto: ProRail

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen