21.6 C
Deurne
dinsdag 23 juli 2024
Home- DeurneDrie weken lang grote internationale militaire helikopteroefening vanuit de Peel

Drie weken lang grote internationale militaire helikopteroefening vanuit de Peel

Vanaf de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel zal maandag 31 oktober een grote internationale militaire oefening starten. Drie weken lang traint de bemanning van 37 transport- en gevechtshelikopters op het uitvoeren van complexe missies. De oefeningen vinden plaats op verschillende locaties in Nederland waarbij de kazerne in Vredepeel de thuisbasis zal zijn van deze internationale helikopteroefening.

Defensie geeft aan dat helikopters hoorbaar en zichtbaar zijn in die periode in de omgeving van de kazerne. De vliegbewegingen vinden van maandag tot en met zaterdag plaats en bij de vliegroutes van en naar de Luitenant-generaal Bestkazerne worden omliggende woonkernen volgens Defensie zoveel mogelijk vermeden.

Falcon Autumn
Bij de oefening Falcon Autumn trainen 11 Luchtmobiele Brigade (11LMB) en het Defensie Helikopter Commando grootschalige luchtlandingsoperaties. Ze werken daarbij samen met eenheden van de Poolse en Amerikaanse land- en luchtmacht. “Tijdens Falcon Autumn laten we in Nederland zien dat we klaar staan om te beschermen wat ons dierbaar is. De Russische invasie van Oekraïne maakt duidelijk dat veiligheid en vrijheid niet vanzelfsprekend zijn”, meldt Defensie.

Ruim 1.000 militairen
Bij de oefening worden meer dan duizend militairen van land- en luchtmacht ingezet. “Defensie heeft als eerste hoofdtaak om het Nederlandse en bondgenootschappelijke grondgebied te verdedigen. Om die taak aan te kunnen, is het noodzakelijk dat er regelmatig realistisch en op grote schaal geoefend wordt. Een sterke grond-lucht integratie is essentieel bij het beschermen van het grondgebied.”

Social media
Hoewel de oefening deels in de publieke ruimte plaatsvindt, benadrukt Defensie dat het geen publiek evenement is. Wel wordt via de social media-kanalen van de Koninklijke Luchtmacht (Instagram: @koninklijkeluchtmacht) en het Defensie Helikopter Commando (Twitter: @dhcluchtmacht) uitgebreid geïnformeerd over de oefening.

Wanneer je hinder ervaart door de oefening, kun je dit melden via het online klachtenformulier van Defensie. Meer informatie vind je binnenkort ook op defensie.nl/falcon-autumn.

Foto: Gerben van Es – Audiovisuele Dienst Defensie

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen