9.2 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneDruk weekend voor politie in Deurne: zeven man opgepakt

Druk weekend voor politie in Deurne: zeven man opgepakt

Het was een drukke nacht van zaterdag op zondag voor de politie Basisteam Peelland. Er werden zeven mensen mensen opgepakt en vier daarvan moesten de cel in. De politie laat weten dat ze het vervelend vinden dat ze niet overal tegelijk kunnen zijn en geeft een overzicht van hun werkzaamheden. “Mensen vinden het soms lang duren voor een eenheid ter plaatse komt of er zelfs soms helemaal geen vervolg wordt gegeven aan een melding.”

“Dit vinden we natuurlijk erg vervelend en we proberen dat zoveel mogelijk te voorkomen. Maar soms is het werkaanbod erg groot en we kunnen nu eenmaal niet overal tegelijk zijn,” zo laat Basisteam Peelland weten.
De politie geeft daarom een overzicht:

  • Een nachtdienst van zaterdag op zondag begint zaterdagavond om 22.00 uur. De aanwezig politieagenten worden dan gebriefd over actuele informatie die van belang kan zijn tijdens hun dienst.
  • Tevens wordt op vrijdag en zaterdag een horeca-briefing gegeven met bijzonderheden zoals evenementen. Er waren in de nacht van zaterdag op zondag acht tweekoppige eenheden, een motorrijder en een coördinator in dienst. Dus achttien man in totaal.
  • Vervolgens gaan alle eenheden in hun aangewezen werkgebied aan de slag. “Deze nacht hadden we binnen het werkgebied negen evenementen met aantallen van tussen de 1.000 en 4.000 bezoekers per evenement. Bij aanvang van de dienst worden deze evenementen bezocht om sfeer te proeven en eventueel extra afspraken te maken de organisatoren.”
  • Tevens zijn er eenheden regelmatig aanwezig in de uitgaansgebieden in het werkgebied en rijden er eenheden rond die vanuit de meldkamer worden aangestuurd naar meldingen die daar binnen komen.

Mishandelingen en vechtpartijen
Van zaterdag op zondag werd melding gemaakt van diverse incidenten. Deze bestonden uit bezoekers die onwel waren geworden door het gebruik van verdovende middelen, mishandelingen, vechtpartijen, vernielingen en openbare dronkenschap. Tevens kwamen er circa 66 meldingen binnen bij 112 en 0900-8844. Die gingen over geluidshinder, vermissingen van personen, rijden onder invloed, loslopende dieren, overlast drugs, bedreiging, overlast, gezondheid en ongevallen. Rond sluitingstijd van de horecagelegenheden kwamen er uit Helmond en Deurne diverse meldingen van vechtende personen.

“Heel erg beschonken”
De politie Asten-Deurne laat op Facebook weten dat deze incidenten altijd extra inzet kosten. Ze krijgen dan assistentie van naburige teams. “In samenwerking met een aantal hondengeleiders en beveiligers herstelden we de orde die nacht. (…) Bij andere evenementen viel het de collega’s op dat de bezoekers heel erg beschonken waren en soms onder invloed van verdovende middelen.”
Tijdens deze nacht hield de politie in Deurne in totaal zeven personen aan voor zaken zoals belediging, ordeverstoring, vechten op straat, rijden onder invloed en openbare dronkenschap. Vier van hen moesten de nacht in de cel doorbrengen. De andere drie werden op locatie afgewerkt en mochten daarna vertrekken.
De agenten van de nachtdienst zijn normaal gesproken in dienst van 22.00 uur tot 07.00 uur. Deze nachtdienst gingen de meesten rond 08.30 uur pas naar huis.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen