De Stichting Musicals in Helmond presenteert hun derde productie: Jekyll & Hyde. De musical moordt er op los: het is niet ..." />
4.5 C
Deurne
zaterdag 24 februari 2024
Home- DeurneHelmondse Musical Jekyll & Hyde moordt er op los

Helmondse Musical Jekyll & Hyde moordt er op los

De Stichting Musicals in Helmond presenteert hun derde productie: Jekyll & Hyde. De musical moordt er op los: het is niet geschikt voor kleine kinderen. Op 27, 28, 29 en 30 juni 2018 is de voorstelling te zien in Cultuurcentrum Deurne.

De musical Jekyll & Hyde van Frank Wildhorn (muziek) en Leslie Bricusse (originele tekst) is er in een nieuwe vertaling van Rutger Bulsing. Het speelt zich af in Londen, 1888. De voorstelling begint met John Gabriël Utterson, een advocaat en de beste vriend van de controversiële Dokter Henry Jekyll. Hij vertelt het publiek: “In de lente van 1888 begint mijn goede vriend Henry Jekyll aan een serie wetenschappelijke onderzoeken in de hoop onze bevindingen over ‘goed’ en ‘kwaad’ te kunnen veranderen. Hoe kon ik weten dat hij daarmee ook zijn eigen ziel zou veranderen? En de mijne….”

Gruwelijke gevolgen
Utterson heeft gelijk. De elite van Londen heeft zijn mening over dr. Jekyll’s werk al klaar en weigert elke vorm van medewerking. Tot het uiterste gedreven besluit Jekyll dan maar op zichzelf te experimenteren en zo wekt hij zijn alter-ego Edward Hyde tot leven. En als Hyde wordt losgelaten op dezelfde elite die Jekyll zo afwees, zijn de gevolgen gruwelijk. Zowel de Londense high society als de onderwereld van Londen zullen beroerd worden door het experiment en zijn gevolgen.
Musicals in Helmond is wat anders dan De Helmondse Musical, die zelf geschreven producties op toneel zet. Musicals in Helmond daarentegen maakt van bestaande verhalen een eigen versie.

Genre: Musical
Datum: 27, 28, 29 en 30 juni 2018
Aanvang: 20:00 uur
Entree: 17,50
Tickets: www.ccdeurne.com/programma

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen