18.9 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneDrukke maand voor jonge Deurnese turnster Maud Aldenzee

Drukke maand voor jonge Deurnese turnster Maud Aldenzee

Het was een drukke novembermaand voor turnster Maud Aldenzee uit Deurne. Vanaf 1 januari mag ze zich meten met de seniorentop, maar in haar laatste maanden als junior stonden er ook al wekelijks wedstrijden op het programma. Hierin wist de jonge Maud mooie resultaten te boeken.

Na een met Flik-Flak/Topturnen Zuid gewonnen teamwedstrijd in Heerenveen als opwarmer begin november, kwam ze de weekenden daarna internationaal in actie bij de Gymnova Cup in het Belgische Keerbergen, het Tournoi International in Combs-La-Ville in Frankrijk en Top Gym in het Belgische Charleroi.

Internationaal deelnemersveld
Op 11 november behaalde Maud Aldenzee bij haar derde deelname aan de Gymnova Cup een puntentotaal van 47,233 in een wedstrijd zonder grote fouten. Goed voor de zevende plaats voor de Deurnese in een zeer internationaal deelnemersveld; de top 6 bestond uit turnsters afkomstig uit Canada, Costa-Rica, Finland, België en Roemenië. Ook behaalde Aldenzee nog een achtste plaats op de toestelfinale brug.

Het weekend erna turnde Maud op zaterdag 17 november in het Franse Combs-La-Ville. Daarbij nam ze het op tegen vele nationale juniorenteams, waaronder de zeer sterke landen Verenigde Staten, Canada, Frankrijk en Italië. Helaas verscheen de Deurnese niet topfit aan de start, maar met een score van 46,332 en een individuele 23ste plaats kon ze toch terugkijken op een geslaagde deelname. Met het team van Flik-Flak/Topturnen-Zuid eindigde ze in de middenmoot als elfde, nog enkele plaatsen boven het Nederlandse team.

Top Gym
Op 25 en 26 november mocht Aldenzee namens Nederland aantreden bij de Top Gym in Charleroi. Op de individuele meerkamp zette ze mooie oefeningen neer op brug en sprong. Desondanks moest ze door een val op de balk genoegnemen met een score van 46,466 en een bijbehorende zestiende plaats.

Op zondag werd een gecombineerde landenwedstrijd afgewerkt. Nederland lootte het sterke Groot-Brittannië en beide turnsters van elk land turnden 2 toestellen. Ondanks dat Maud een val moest incasseren op de brug, behaalde ze met haar landgenote en de twee Britse turnsters een verdiende derde plaats.

Foto’s: Mario Aldenzee

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen