23.1 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneDrumfanfare Peelland gaat langs deuren in Deurne en Liessel voor kledinginzameling

Drumfanfare Peelland gaat langs deuren in Deurne en Liessel voor kledinginzameling

Inwoners van de bebouwde kom van Deurne en Liessel kunnen aanstaande zaterdag weer hun kleding, schoenen en textiel aan de weg zetten voor de kledinginzameling van Drumfanfare Peelland. De leden komen die dag spullen ophalen in de postcodegebieden 5751, 5752, 5753, 5754 en 5757. 

De bruikbare kleding en schoenen worden huis-aan-huis opgehaald en krijgen een herbestemming in derdewereldlanden. “De spullen die we inzamelen, worden doorgeleverd aan een opkoper. Hij onderhoudt de contacten in het buitenland, en zorgt dat het een goede bestemming krijgt”, zegt Piet van den Broek van de drumfanfare. 

Dagelijkse kosten
De opbrengst komt ten goede aan de dagelijkse activiteiten en opleidingen van de muziekvereniging. “
We organiseren de kledinginzameling als vorm van fondsenwerving om daarmee de dagelijkse kosten van onze fanfare mee te bekostigen”, aldus Van den Broek. 

Drumfanfare Peelland doet regelmatig mee aan evenementen, zoals afgelopen week tijdens de Avondvierdaagse in Deurne. Daarnaast organiseert de vereniging zelf ook een muzikale uitwisseling met een muziekvereniging uit Duitsland waar al meer dan 40 jaar een vriendschapsband is. 

“Al dit soort zaken kosten geld, vandaar de fondsenwerving. De opbrengst komt binnen Drumfanfare Peelland ook ten goede aan de opleiding. Nieuwe leden kunnen daardoor tegen een gereduceerd tarief muziekonderwijs volgen. De drumband legt het verschil in opleidingskosten bij”, zegt Van den Broek. 

25 jaar
Drumfanfare Peelland organiseert de textielinzameling al meer dan 25 jaar. De ophaalactie vindt twee keer per jaar plaats. Een groep vrijwilligers haalt zaterdag de kledingzakken op.
“We hebben geen streefbedrag dat we willen ophalen. We hopen natuurlijk wel op een zo hoog mogelijke opbrengst. Daarbij willen we aantekenen dat we herbruikbaar textiel ophalen en geen afval. We willen met de kledinginzameling ook bijdragen aan een beter milieu”, vertelt Piet van den Broek van Drumfanfare Peelland. 

De drumfanfare doet een oproep aan alle inwoners van Deurne en Liessel om aanstaande zaterdag hun kledingzak(ken) vanaf 09.30 uur aan de weg te zetten. Mensen die buiten de bebouwde kom van Deurne of Liessel wonen, kunnen bellen of appen naar 06-30787334 om de aangeboden spullen thuis op te laten halen. “En mochten er mensen zijn die graag een trompet, saxofoon, bariton, jachthoorn, bas of slagwerk willen leren spelen, dan kunnen die zich ook altijd aanmelden via secretariaat@drumfanfarepeelland.nl”, besluit Van den Broek.

Foto: Drumfanfare Peelland

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen