17.6 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneRode loper wordt weer uitgerold voor eindexamenkandidaten op Markt in Deurne

Rode loper wordt weer uitgerold voor eindexamenkandidaten op Markt in Deurne

Voor een groot aantal eindexamenkandidaten van de deelscholen van IVO Deurne wordt de komende twee weken weer de rode loper op de Markt in Deurne uitgerold. Daar arriveren de leerlingen van het Alfrinkcollege, Hub van Doornecollege en Peellandcollege in de meest uiteenlopende en bijzondere voertuigen en in hun mooiste outfit.

Ondertussen is het al jaren een traditie dat de eindexamenkandidaten onder luid applaus van familie, vrienden aankomen in het centrum van Deurne. Hier worden ze ook welkom geheten door hun mentoren en docenten.

De aankomst van de leerlingen op de tot catwalk omgetoverde Markt levert ook altijd een groot aantal toeschouwers op die komen kijken naar de bijzondere voertuigen waarmee de leerlingen worden vervoerd. Dat loopt uiteen van snelle sportauto’s en lange limousines tot oldtimers of zelfs enorme trucks en tractoren.

Bij één van de eerdere ‘gala-arrivals’ bevond zich in de stoet ook een keer een bakfiets en een kruiwagen waarin de eindexamenkandidaat werd getransporteerd. Elk jaar weten de leerlingen het publiek weer te verrassen met nieuwe creatieve ideeën voor het vervoer.

Donderdag 6 juni komen van 16.50 tot 17.45 uur de kandidaten van het Alfrinkcollege aan. De week daarna arriveren op maandag 10 juni van 17.00 tot 19.00 uur de leerlingen van het Hub van Doornecollege. Dinsdag 11 juni is de rode loper van 19.00 tot 20.30 uur gereserveerd voor de eindexamenkandidaten van het Peellandcollege. De stoet van het Alfrinkcollege start als enige vanaf het Kerkplein in de Zeilberg en gaat dan richting de Markt in Deurne.

Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen