10.8 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- Deurne‘Du pain, du vin, du Ebusco’; order van 80 bussen voor Franse...

‘Du pain, du vin, du Ebusco’; order van 80 bussen voor Franse markt

Waar Ebusco eerst vooral in Duitsland en Scandinavië voet aan de grond wist te krijgen, heeft de Deurnese busfabrikant nu ook een flinke order binnengehaald van 80 elektrische bussen voor de Franse Markt.

Het gaat om 76 bussen van het nieuwe model 3.0 en vier 2.2 bussen. De order komt van vervoerder Metropole Rouen in Normandië. De bussen worden in een aantal batches tussen 2023 en 2026 geleverd.

Interessante markt
Voor Ebusco is Frankrijk een interessante en grote markt omdat er tot nu toe weinig elektrische bussen rijden. Peter Bijvelds, CEO van Ebusco legt uit: “Wij zijn zeer verheugd over dit nieuwe contract. Dit is een belangrijke stap in onze internationale expansie. Niet alleen versterken we onze positie op de Franse markt aanzienlijk, het is ook de grootste order voor onze revolutionaire 3.0 bussen tot nu toe.”

Ebusco 3.0 voor Franse markt

Batterijen
Het openbaar vervoersbedrijf dat actief is in het Franse stadsgewest Rouen heeft voor de Ebusco-bussen gekozen vanwege de hoge capaciteit van de batterijen en de prijs van de bussen. Nicolas Mayer-Rossignol President van Metropole Rouen Normandie vertelt: “We zetten een grote stap op weg naar een klimaatneutrale toekomst. De elektrificatie van onze busvloot is van groot belang om onze klimaatdoelstellingen te halen.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen