4.3 C
Deurne
woensdag 7 december 2022
Home- DeurneDuitser Ahlers nieuwe directeur Knapen Deurne

Duitser Ahlers nieuwe directeur Knapen Deurne

Peter Ahlers is benoemd tot algemeen directeur bij trailerbouwer Knapen. Het Deurnese bedrijf werd in juli van dit jaar overgenomen door de Duitse Krone Commercial Vehicle Group. Dat de 54-jarige Duitser is aangesteld voor deze functie, komt hieruit voort.

Gedeelde functie
Ahlers is opgeleid als werktuigbouwkundig ingenieur met specialisatie in productietechnologie en heeft jarenlange ervaring als leidinggevende bij een beursgenoteerd familiebedrijf. Hij is door Krone aangewezen voor deze functie vanwege zijn nuchtere karakter en oplossingsgerichte houding. In eerste instantie zal Ahlers zijn directietaken uitvoeren naast huidig voorman en voormalig eigenaar Peter Joosten.

Geschiedenis
Piet Knapen nam in 1984 het bedrijf ‘Knapen wagenbouwers’ over van zijn vader en doopte het tot ‘Knapen trailers’. In 1985 ontwikkelde het bedrijf Europa’s eerste schuifvloertrailer van aluminium. In de loop der jaren bleef Knapen zich ontwikkelen en vernieuwen, in 2003 werd hun product in Groot Brittannië verkozen tot ‘trailer of the year’.

Bestaansrecht
Op dit moment telt Knapen trailers 220 medewerkers, door zich aan te sluiten bij het veel grotere Krone (6000 medewerkers) verwachten zij hun bestaansrecht op de Europese markt te vergroten.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen