18.6 C
Deurne
donderdag 20 juni 2024
Home- DeurneDuitsers hebben smaak te pakken van Deurnese elektrische bussen van Ebusco

Duitsers hebben smaak te pakken van Deurnese elektrische bussen van Ebusco

Het Duitse openbaarvervoersbedrijf Südwestdeutsche Landesverkehrs GmbH (SWEG) heeft bij Ebusco in Deurne 25 exemplaren van de 2.2-bus van 12 meter lang besteld. Eerder bestelde de vervoerder 10 van dezelfde soort bussen, die inmiddels rondrijden in Zuidwest Duitsland. De nieuwe voertuigen gaan rijden in de regio Baden-Württemberg.

“We zijn enorm trots dat SWEG wederom kiest voor Ebusco. De Ebusco 2.2 is een enorm betrouwbare en energiezuinige bus en daarmee een goede keuze”, zegt Sales Director Wolfgang Hackauf van Ebusco over de herhaalorder van 25 bussen. “We kijken er dan ook naar uit om onze samenwerking met SWEG voort te zetten en samen onze weg naar zero emissie te vervolgen.”

Actieradius
Managing Director Dr. Thilo Grabo van SWEG legt uit dat het grote bereik van de Deurnese bussen een belangrijke factor speelt in de keuze voor Ebusco: “Na onze eerste ervaringen met de Ebusco 2.2, zijn we vooral onder de indruk van de lange actieradius van de voertuigen. We zijn erg blij dat we met dit contract het gebruik van elektromobiliteit in onze operatie verder kunnen uitbreiden en zo ons vloot nog milieuvriendelijker kunnen maken.” SWEG heeft met haar dochterondernemingen een vloot van ongeveer 470 bussen.

Succes
De 2.2 bussen zijn in Duitsland voor Ebusco een groot succes en rijden in steden als Berlijn, München en Frankfurt. Het model staat volgens de busfabrikant bekend om zijn zeer lage energieverbruik en hoge batterijcapaciteit. De Ebusco 2.2 wordt standaard uitgevoerd met LFP-batterijen en beschikt afhankelijk van de gekozen capaciteit over een actieradius tot 450 kilometer.

Foto: Ebusco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen