13.3 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- DeurneDuurzaamheidscafé met waterstof als onderwerp

Duurzaamheidscafé met waterstof als onderwerp

Het cultuurcentrum is woensdagavond 10 april ingericht voor het negende Duurzaamheidscafe Deurne met een keur aan interessante sprekers uit Deurne en omgeving. Het thema “Waterstof, bom of reddingsboei?” stelt de vraag of waterstof misschien wel het enige perspectiefvolle antwoord is op het energie vraagstuk.

De avond start met een mini college over waterstof en een practicum “kleinschalige productie van waterstof” door leerlingen van Peelland College Deurne en ze laten daarbij een autootje op waterstof rijden. Het mini college wordt verzorgd door Willem Buiter en de leerlingen worden begeleid door docent scheikunde Chantal Baselier.

Met vijf pecha kucha presentaties door ondernemers en doeners wordt deze avond weer buitengewoon interessant en afwisselend. Daarbij wordt duurzaamheid breed ingestoken op alle aspecten van people, planet en profit. De avond wordt geleid door Willy Koppens. Na de presentaties geeft hij gelegenheid aan de zaal en de sprekers om met elkaar in gesprek te gaan.

  • Lieke Swinkels en Thijs van Pareren, financieel adviseurs bij Rabobank Peelland Zuid. Zij gaan in op duurzaam wonen en financieringsopties.
  • Frans Wilms, secretaris van Stichting Vlooienmarkt Deurne over hoe afgedankte spullen een tweede leven krijgen en welke voor andere positieve effecten deze kringloop winkel nog meer heeft.
  • Ernest de Groot, dagelijks bestuurslid/loco dijkgraaf van Waterschap Aa en Maas. Zijn pecha kucha gaat over klimaatbestendig waterbeheer en welke uitdagingen daar liggen voor Waterschap Aa en Maas. Met de waterschap verkiezingen net achter de rug niet de mooie beloftes maar de weerbarstige praktijk van alle dag.
  • Immanuel Geesing, Secretaris van Stichting Indusym over circulaire economie en afval als grondstof.
  • Leon Konings uit Deurne, werkzaam als sustainability officer bij Philips Lighting in Eindhoven. Hij zet uiteen wat Philips op het vlak van duurzaamheid al in praktijk brengt en wat de toekomst is.

Voor aanvang en tijdens de pauze is er muziek. De avond is in het Cultuurcentrum Deurne aan het Martinetplein, inloop vanaf 19.30 uur en aanvang 20.00 uur. Van bezoekers wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De avond heeft als doel te laten zien hoe urgent duurzaamheid is en wat daar in de praktijk door vooruitstrevende ondernemers en organisaties al aan wordt gedaan, maar ook tegen welke belemmeringen en problemen ze aanlopen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen