19.6 C
Deurne
donderdag 20 juni 2024
Home- DeurneWilly Koppens gastlezer bij Boek aan Tafel in Wieger

Willy Koppens gastlezer bij Boek aan Tafel in Wieger

Willy Koppens is maandag 8 april gastlezer bij een volgende Boek aan Tafel in gemeentemuseum De Wieger aan de Oude Liesselseweg in Deurne. Hij was voorheen directeur MBO beroepsonderwijs Helicon; inmiddels gepensioneerd en actief In Deurne als voorzitter van De Nacht Van Het Witte Doek en bestuurslid van De Wieger.

Willy koos voor het boek “ De Rechtvaardigen “ van Jan Brokken.  Het is een aangrijpend relaas over een massale reddingsoperatie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In ‘De rechtvaardigen’ beschrijft Jan Brokken het verhaal van de Nederlandse consul, Jan Zwartendijk. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ontdekte deze consul in Kaunas (Litouwen) een manier om duizenden uit Polen gevluchte Joden het leven te redden: hij schreef voor hen een visum uit voor Curaçao. Daarmee reisden de Joden met de Trans Siberië Express naar Japan, van waaruit ze zich over de hele wereld verspreidden – vrijwel allen overleefden de oorlog. In korte tijd schreef hij koortsachtig duizenden visa uit.

Jan Brokken beschrijft het leven van Jan Zwartendijk en de lotgevallen van veel van de ontkomen Joden in een meeslepend epos, waarin een treffend beeld wordt geschetst van een wanhopige tijd. Het boek ‘De rechtvaardigen’ is een les in moed, in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment.

Aanvang 18.30 uur in het Groot Atelier van De Wieger.  Er wordt begonnen met een maaltijd (maaltijdsoep met brood) tot ca. 19.00 uur. Daarna de inleiding van gastlezer Willy Koppens. Van elke deelnemer wordt verwacht dat hij of zij het boek gelezen heeft. Na een korte pauze wordt er verder gepraat over wat het boek met iedereen heeft gedaan, welke vragen er nog zijn en wat iedereen van het boek vindt (inhoud, thema/boodschap, schrijfstijl, auteur, etc.).

De bijeenkomst van 8 april is de zesde en laatste van het seizoen 2018-2019. De Wieger hoopt dan de nieuwe data voor het seizoen 2019-2020 bekend te kunnen maken.

Plaatsen reserveren en betalen via de website.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen