21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneE-Racingteam Hub van Doornecollege behaalt erepodiumplaatsen in Lelystad en Venray

E-Racingteam Hub van Doornecollege behaalt erepodiumplaatsen in Lelystad en Venray

De leerlingen van het E-Racingteam van het Hub van Doornecollege in Deurne hebben afgelopen week met hun elektrische karts het erepodium weten te bereiken bij wedstrijden in Lelystad en Venray.

Bij de Endurance Challenge in de First Electro League deed het Deurnese team mee met twee karts die de eerste en tweede plaats behaalden. Tijdens de Electric Kart Series (EKS)/Benelux Kampioenschappen (BENL) in Venray veroverde het team afgelopen weekend ook de eerste plaats van de dag. Mede dankzij sleutelaars Maik Schutte, Thijs Manders en Dylan van den Bogaart, reden coureurs Bram Cornelissen en Nick van den Berg hun beste tijd.

Endurance Challenge
De succesvolle rit bij de tweede wedstrijd in de First Electro League in Lelystad, werd gereden met twee karts: de HC2 en HC3. In de eerste en tweede trainingssessie stelden de twee sleutelaars van het Deurnese team in samenwerking met DM Racing de karts zo goed af dat coureur Van den Berg in de HC3 in de wedstrijd meteen wegreed van de groep, met vlak daarachter Cornelissen in de HC2. Bij de Endurance Challenge waarin je zoveel mogelijk rondes rijdt in veertig minuten, werd de HC3 eerste en de HC2 tweede. De Deurnese nummer 1 had vier rondes voorsprong op nummer 3.

Raceway Venray
Afgelopen weekend stonden de E-karters opnieuw klaar voor een spannende race. Monteurs en rijders van het team hadden daarvoor ook na school en in de vakantie aan de E-karts gewerkt om op Raceway Venray aanwezig te kunnen zijn. Een investering die het waard bleek te zijn, want bij de Electric Kart Series (EKS)/Benelux Kampioenschappen won Nick van den Berg drie rondes in de nieuwe HC4 en veroverde daarmee de eerste plaats van de dag.

Zelf produceren
Het E-Racingteam van het Hub van Doornecollege bestaat uit leerlingen die de richting mobiliteit en transport (MT) studeren. Daar ontwerpen en produceren de derde- en vierdejaars studenten zelf een elektrische kart. Ze fabriceren niet alleen het technische deel, maar ook de buitenkant door middel van spuiten of wrappen. In een team met een eerste en tweede coureur, chef werkplaats en monteurs doen ze mee aan verschillende wedstrijden.

‘Meer dan vieze handen’
Techniekdocent Geert Aben legt uit dat ‘techniek meer is dan vieze handen krijgen in de fabriek’ en dat deze vorm van lesgeven veel meerwaarde heeft: “Ik kan leerlingen leren een willekeurige band te vervangen. Maar een band vervangen van een E-kart is veel leuker, want daarin gaan ze zelf rijden.”

Foto: Hub van Doornecollege

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen