8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneMeer bloemen moeten zorgen voor grotere biodiversiteit in Deurne; inwoners krijgen gratis...

Meer bloemen moeten zorgen voor grotere biodiversiteit in Deurne; inwoners krijgen gratis bloemmengsel

Bloemen zijn niet alleen mooi om te zien maar zijn ook belangrijk voor insecten, vogels en zoogdieren. Daarom biedt de gemeente gratis bloemenmengsel aan voor inwoners en bedrijven in Deurne dat ingezaaid kan worden in tuinen, op het erf of aan een akkerrand. Op deze manier moeten de overlevingskansen van de dieren toenemen.

Alle inwoners en bedrijven van gemeente Deurne kunnen tot eind mei gratis bloemenmengsel bestellen voor in de tuin of rondom bedrijven. Er kan maximaal voor 200 m2 per adres bloemenmengsel worden besteld.

Insecten
De gemeente geeft aan dat het belangrijk is om het aantal bloemen en planten op peil te houden omdat er anders steeds minder insecten zijn, waaronder de soorten die zorgen voor bestuiving van bloemen en planten. Ook andere insecten dreigen te verdwijnen terwijl die een belangrijke voedselbron zijn voor allerlei vogels en zoogdieren.

Biodiversiteit
“Daarnaast zitten bloementuinen en akkerranden boordevol zaden die met name in de winter belangrijk zijn voor vogels en zoogdieren om te overleven. Ze bieden bescherming tegen kou en regenachtig weer in de herfst en winter”, meldt de gemeente. Het ontbreken van voldoende leefgebied voor al deze soorten zorgt voor een afname van de biodiversiteit.

Om het gratis bloemenmengsel te bestellen moet je bij aanmelding doorgeven voor hoeveel vierkante meter je bloemenmengsel wilt bestellen. Als je extra mengsel nodig hebt voor meer dan de maximale 200 m2 per adres, kun je dit tegen kostprijs krijgen. Aanmelden kan via info@speelslandschap.nl. Vermeld in de email je adres en het aantal vierkante meter dat je wilt inzaaien met bloemmengsel. Aanmelden kan tot eind mei.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen