25.4 C
Deurne
zaterdag 10 juni 2023
Home- DeurneE-Racingteam Hub van Doornecollege valt opnieuw in de prijzen

E-Racingteam Hub van Doornecollege valt opnieuw in de prijzen

Het E-Racingteam van het Deurnese Hub van Doornecollege heeft de afgelopen tijd weer verschillende overwinningen op hun naam weten te schrijven waaronder een tweede plaats voor coureur Bram Cornelissen en zelfs een eerste plaats bij vier wedstrijden voor teamgenoot Nick van den Berg.

De eerste training tijdens Raceway Venray verliep al goed voor Van den Berg in de HC3 en Cornelissen in de HC2. Vervolgens behaalden de twee coureurs de respectievelijk de eerste en tweede plaats in de Regularity Race.

Pitstop
Ook bij de Endurance Race deden de elektrische karts van het Hub van Doornecollege het goed. Na 10 rondes moest er door de regen een pitstop plaatsvinden voor een bandenwissel. De leerlingen hadden hier van tevoren goed op getraind, waardoor dit onderdeel vlekkeloos verliep.

Batterijmanagement
In samenwerking met VDL en DM Racing was er een nieuwe batterij gemaakt voor de kart van Van den Berg waardoor het batterijmanagement van de HC3 nog beter onder controle kon worden gehouden en Nick van den Berg als eerste vol gas de eindstreep behaalde. Hij liet daarmee het Frieslandcollege achter zich op de tweede plek.

Topprestatie
De race was nog niet gereden, want het weekend daarna stond het E-kartteam al weer klaar om mee te rijden in de EKS (Electric Kart Series); een wedstrijd op Benelux-niveau. Ook werd het clubkampioenschap gereden. Nick van den Berg leverde opnieuw een topprestatie en eindigde bij alle twee de wedstrijden op de eerste plaats.

Soepel
Bij verschillende wedstrijden reden de leerlingen van het Hub van Doornecollege niet alleen mee, maar zorgden ze ook voor de organisatie en begeleiding van het E-kartevenement. Om de races van de ERA Cup en de First Electro League in goede banen te leiden, zorgden Thijs Manders en Vince Duisters voor de tijdswaarneming en dankzij Dylan van den Bogaart verliep alles soepel op de baan.

De derde- en vierdejaars leerlingen die de richting ‘mobiliteit en transport’ hebben gekozen op de Deurnese middelbare school, ontwerpen en produceren zelf een elektrische kart. Aan de nieuwe HC3 bijvoorbeeld, hebben ze veel buitenschoolse uren gespendeerd om de E-kart dit jaar nog op de baan te krijgen.

Foto: Hub van Doornecollege

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen