21 C
Deurne
dinsdag 23 juli 2024
Home- DeurneEbusco boekt eerste succes in Italië; levering van meerdere 2.2-bussen

Ebusco boekt eerste succes in Italië; levering van meerdere 2.2-bussen

Busfabrikant Ebusco uit Deurne is geselecteerd als leverancier voor elektrische bussen aan de Italiaanse inkooporganisatie Consip. Dit nationale overheidsaanbestedingscentrum heeft de levering van 250 bussen gehonoreerd aan een groep van zes leveranciers waaronder Ebusco. De raamovereenkomst geldt voor de komende 18 maanden met een mogelijke verlenging van 6 maanden.

Voor Ebusco is dit een kans om de Italiaanse markt op een efficiënte manier te betreden. “We zijn trots en vereerd om geselecteerd te worden door Consip en het is een concrete vervolgstap om onze aanwezigheid in Europa uit te breiden. We zijn blij dat we nu een eerste stap hebben gezet in Italië en kijken uit naar de samenwerking met de Italiaanse autoriteiten om de CO2-voetafdruk te verkleinen door de inzet van zero-emissie openbaar vervoer”, zegt CEO Peter Bijvelds van Ebusco.

Via een uitgebreide aanbestedingsprocedure is Ebusco geselecteerd als leverancier voor elektrische voorstedelijke bussen in Italië. Vervoersbedrijven kunnen via het Consip-systeem een vooraf samengestelde Ebusco 2.2 Low Floor bus met een accupakket van meer dan 400 kWh bestellen. Er bestaat ook een mogelijkheid om af te wijken van de vooraf gedefinieerde configuratie. “Met de Ebusco 2.2 hebben we nog steeds een moderne elektrische bus met uitstekende prestaties op het gebied van energieverbruik, wat leidt tot een concurrerende Total Cost of Ownership”, zegt Bijvelds.

Consip is het nationale centrum van Italië voor overheidsaanbestedingen dat lokale overheden in staat stelt overheidsaankopen uit te voeren en tegelijkertijd een concurrerende deelname van inschrijvers op openbare aanbestedingen stimuleert. Het Italiaanse Ministerie van Economie en Financiën (MEF) is de enige aandeelhouder van Consip. Dankzij de selectie van Ebusco kan de Deurnese fabrikant nu de 2.2-bus aanbieden aan Italiaanse overheden en exploitanten zonder dat er een Europese aanbesteding hoeft te worden uitgeschreven.

Foto: Ebusco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen