8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneWereldlichtjesdag in Willibrorduskerk om overleden kinderen te herdenken

Wereldlichtjesdag in Willibrorduskerk om overleden kinderen te herdenken

Elke tweede zondag van december komen mensen wereldwijd bij elkaar om stil te staan bij overleden kinderen. Ook in de Sint Willibrorduskerk aan de Deurnese Markt is er op 10 december om 18.30 uur een herdenking voor iedereen die een kind verloren heeft.

“Het is de elfde keer dat we dit organiseren”, vertelt Monique van der Wallen van de Werkgroep Wereldlichtjesdag. “Pastoor Paul Janssen is destijds met het initiatief begonnen. Wij zetten de traditie voort. Alle werkgroepleden hebben ook een kind verloren.”

Ze benadrukt dat het geen christelijke viering is. “Iedereen is welkom. Het is laagdrempelig en vrijblijvend. Mensen hoeven zich er niet voor aan te melden.”

Een lichtere wereld
De bijeenkomst begint met het aansteken van kaarsjes. Dit gebeurt op meer plekken in de wereld om 19.00 uur lokale tijd. Het idee erachter is dat door de verschillende tijdzones een golf aan licht ontstaat zodat de wereld een beetje lichter wordt voor mensen die een kind verloren hebben.

Daarna zal zangeres Mirjam Aarts uit Deurne Nederlandstalige liedjes ten gehore brengen. Ook worden er gedichten voorgedragen en er is ruimte voor stiltemomenten.

Ouders van overleden kinderen zijn van harte welkom, maar natuurlijk ook broers, zussen, grootouders en andere familieleden. De herdenking duurt ongeveer een uur. Na afloop is er de gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee met elkaar na te praten.

Foto: Werkgroep Wereldlichtjesdag

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen