16.5 C
Deurne
woensdag 29 maart 2023
Home- DeurneEbusco levert opnieuw bussen aan Deens openbaar vervoersbedrijf

Ebusco levert opnieuw bussen aan Deens openbaar vervoersbedrijf

Het is niet de eerste keer dat Ebusco elektrische bussen levert aan het grootste openbaar vervoersbedrijf van Scandinavië. De nieuwe order van het Deense Nobina is de vierde bestelling voor deze keer 22 Ebusco 2.2 bussen en bijbehorende laadsystemen. De levering aan het bedrijf in Denemarken vindt plaats aan het einde van 2022.

Peter Bijvelds, CEO van Ebusco: “We zijn verheugd dat we de eerder gewonnen aanbesteding hebben bezegeld met een officieel ondertekend contract. Denemarken is een van de koplopers in de transitie naar emissievrij openbaar vervoer.”

79 bussen
Samen met de eerdere contracten heeft Nobina in totaal 79 Ebusco 2.2 bussen besteld, waarvan 13 bussen voor de regio Groot-Kopenhagen binnenkort geleverd worden. De 29 bussen voor de regio Kolding worden op dit moment geproduceerd. Daarnaast bestelde Nobina 15 Ebusco 2.2 bussen voor Roskilde en Frederikssund.

Eén aanspreekpunt
Jens Råsten, Fleet Manager bij de Nobina Group heeft groot vertrouwen in de samenwerking met de Deurnese busfabrikant: “We investeren in nieuwe elektrische bussen en streven ernaar om onze vloot om te vormen tot 100% bussen op basis van hernieuwbare energie. We dagen onze leveranciers uit om ons hierin te ondersteunen met innovatieve oplossingen. Het robuuste product van Ebusco en serviceportfolio past perfect bij onze ambitie om onze klimaat- en ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Het feit dat Ebusco’s aanbod bussen, ook opladers en onderhoud omvat, geeft ons één aanspreekpunt dat onze risico’s minimaliseert.”

Foto: Ebusco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen