15 C
Deurne
dinsdag 24 mei 2022
Home- DeurneTv-programma BinnensteBuiten op bezoek bij Bijzonder Brabants van boer Henk

Tv-programma BinnensteBuiten op bezoek bij Bijzonder Brabants van boer Henk

In het tv-programma BinnensteBuiten wordt maandag 22 november aandacht besteed aan Bijzonder Brabants, het bedrijf van boer Henk Kerkers. Het team van het KRO-NCRV-programma is samen met chef-kok en culinair expert Alain Caron een kijkje komen nemen in de groentetuin op de Peelrandbreuk.

Voor de kok Caron ging er een wereld voor hem open, legt Kerkers uit. “Alain was zeer verrast. Een groentetuin met zoveel verschillende groenten in de openlucht dat had hij nog nooit eerder gezien in Nederland. Een waar paradijs voor de chef-kok noemde hij de tuin.”

Lokale producten
Samen met boer Henk heeft de tv-kok verschillende groenten geoogst en daarmee naderhand een gerecht bereid bestaande uit alleen lokale producten. Alain Caron is geboren in Parijs en woont al 39 jaar in Amsterdam. Daar runt hij drie restaurants samen met zijn vrouw en twee zoons. Voor het tv-programma BinnensteBuiten toert Alain door heel Nederland en bezoekt kleinschalige voedselproducenten.

In de uitzending van BinnensteBuiten op maandag 22 november om 18.50 uur op NPO2 zie je wat er geoogst en bereid is door Kerkers en Caron bij Bijzonder Brabants.

Foto: KRO-NCRV

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen