20.6 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneEbusco schroeft productie op naar 2 bussen per dag; ruim 100 nieuwe...

Ebusco schroeft productie op naar 2 bussen per dag; ruim 100 nieuwe banen in Deurne

Elektrische busfabrikant Ebusco wil de productie in Deurne verder opschroeven waarbij twee bussen per dag worden geproduceerd. Om deze capaciteit te bereiken, heeft het bedrijf in de eerste drie maanden van 2023 tussen de 100 en 110 nieuwe medewerkers nodig.

Ebusco heeft het afgelopen jaar de productiecapaciteit in de fabriek in Deurne al verder opgevoerd met de toevoeging van 39 fulltimers. Als gevolg hiervan steeg het personeelsbestand van 492 halverwege dit jaar, naar 558 eind september. Ook heeft de busbouwer ondertussen de mijlpaal bereikt van het produceren van één bus per dag in Deurne.

Meer ruimte
Voor het opvoeren van de productie naar twee elektrische bussen per dag, is meer ruimte nodig in de fabriek in Deurne. Hierdoor moeten de zogenoemde Pre-Delivery Inspection (PDI)-activiteiten van de Ebusco 2.2-bussen worden verplaatst. “Om deze verhuizing te vergemakkelijken, worden meerdere locaties in de buurt van onze bestaande faciliteiten onderzocht”, meldt Ebusco.

Frankrijk
De voorbereidingen voor de productiefaciliteit van Ebusco in Frankrijk verlopen volgens het bedrijf zoals gepland. “Er zijn orders geplaatst voor productieapparatuur met een lange doorlooptijd en er is een toegewijd projectteam gevormd. Dit team werkt samen met een projectteam van de faciliteitseigenaar om Ebusco in staat te stellen de faciliteit in het tweede kwartaal van 2023 te betrekken. Na de verdere renovatie van de fabriek, installatie van de productieapparatuur, training en inhuur van personeel, is de faciliteit zal naar verwachting eind 2023 operationeel zijn”, meldt Ebusco.

500 bussen
Hiervoor heeft het bedrijf initiële investeringsuitgaven gedaan van 10 miljoen euro. In de fabriek in het Franse Rouen moeten uiteindelijk 500 bussen per jaar van de band rollen. Gezien de omvang van deze locatie denkt Ebusco de capaciteit de komende jaren verder te kunnen opschalen.

‘Op de goede weg’
Ondertussen gaat het goed met het aantal nieuwe orders voor Ebusco, meldt CEO Peter Bijvelds: “Na de zomervakantie zien we nog steeds een sterk momentum in de markt voor emissievrij openbaar vervoer en een nog sterkere interesse in onze innovatieve lichtgewicht Ebusco 3.0. De sterke orderintake aan het begin van het bestelseizoen voor OV-bussen zijn voor ons het bewijs dat we op de goede weg zijn.”

Hoge elektriciteitsprijzen
Klanten van Ebusco worden volgens de busfabrikant vooral aangetrokken door het lage gewicht van de Ebusco 3.0, wat resulteert in een laag energieverbruik. “In tijden van hoge elektriciteitsprijzen en een groeiend bewustzijn van het belang van energie-efficiëntie is dit een belangrijke onderscheidende factor”, meldt de busfabrikant.

Van Deurne naar Berlijn
Maar ook de 2.2-bus heeft een zelfde zeer laag energieverbruik, legt Bijvelds uit: “Dit werd nog eens benadrukt door de eerste Ebusco 2.2 voor Berliner Vekehrsbetriebe (BVG) die met één lading van Deurne naar Berlijn reed.” De bus reed meer dan 600 kilometer zonder tussendoor te hoeven op te laden. “Bij zijn aankomst in het BVG-depot had de bus 16% resterende batterijcapaciteit, wat de efficiëntie benadrukt”, meldt Ebusco.

Foto: Ebusco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen