23.1 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- ZeilbergPottenbakkers gaan weer langs de deuren in Zeilberg met nieuwe aardappels

Pottenbakkers gaan weer langs de deuren in Zeilberg met nieuwe aardappels

Zoals elk jaar rond deze tijd komen bij de aardappelactie in de Zeilberg de leden van carnavalsvereniging De Pottenbakkers in actie om aardappelen af te leveren bij de mensen thuis. Zaterdag 15 oktober vanaf 10.00 uur gaan ze langs de deuren om de nieuwe aardappels aan te bieden.

De actie is een initiatief van Agrarisch Zeilberg waarbij verenigingen en stichtingen met hun leden aardappelen kunnen verkopen om wat extra geld in de clubkas te krijgen. Stefan Aarts van De Pottenbakkers legt uit: “We moeten als vereniging ook betalen voor verschillende dingen zoals voor het inhuren van amusement van buitenaf. Op deze manier zorgen we ervoor dat we extra dingen kunnen doen tijdens de carnaval speciaal voor de ouderen maar ook voor de jeugd. Maar het is vooral hartstikke leuk om ook buiten de carnaval iets te doen met onze club.”

Kraam
Mensen die buiten het ‘bezorgingsgebied’ van de aardappelactie wonen maar toch een zak van de nieuwe aardappelen willen bemachtigen, kunnen zaterdag terecht bij een speciale stand: “We hebben zaterdag 15 oktober een kraam staan bij Den Draai aan de Blasiusstraat waar ook mensen van buiten de Zeilberg een zak aardappelen kunnen kopen. Het zijn zakken van vijf kilo en het zijn nieuwe aardappelen dus als je ze donker bewaart, zijn ze heel lang houdbaar”, zegt Stefan Aarts.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen