18.6 C
Deurne
donderdag 20 juni 2024
Home- DeurneEcodorp Allemansland zoekt medebewoners; nog 6 van de 24 huizen te koop

Ecodorp Allemansland zoekt medebewoners; nog 6 van de 24 huizen te koop

Het Deurnese ecodorp Allemansland, een cpo-project dat gaat verrijzen aan de Milhezerweg in de Walsberg, begint concretere vormen aan te nemen. Inmiddels zijn er 18 van de 24 woningen verkocht. De geplande start van de bouw is juni volgend jaar.

Op dit moment zijn er nog zes woningen beschikbaar voor mensen die zich aangetrokken voelen tot het vernieuwende woonconcept. Kort gezegd staat Allemansland voor ecovriendelijk leven, optrekken met de gemeenschap en samen beslissen over de woonomgeving.

“Geïnteresseerden kunnen zich bij ons melden”, vertelt toekomstig bewoner Stefan van der Heijden. “Wij gaan een gesprek met hen aan om te kijken of ze onze visie onderschrijven en passen binnen de groep.”

Drie types woningen
De houten huizen die nog te koop staan, zijn verdeeld over drie types. Er zijn twee grote en twee kleine schuurwoningen beschikbaar en twee compacte, vrijstaande bungalows. Op de plattegrond is te zien dat ze vooraan op het terrein liggen, dus relatief dichtbij de ingang en de gemeenschappelijke parkeerplaats.

De prijs voor een kleine bungalow, 55 vierkante meter, wordt geraamd op ongeveer 281.000 euro. Die van een kleine schuurwoning ligt rond de 322.000 euro en een grote schuurwoning bedraagt ongeveer 344.000 euro. Alle vrij op naam.

“De prijzen zijn richtprijzen. Dat komt omdat de definitieve bedragen nog afhangen van materiaalkeuzes en de inrichting van de buitenruimte en ons Stamhuys, het gemeenschappelijk gebouw”, licht Van der Heijden toe.

Materiaalkeuzes
Zo is de Techniekkring van Allemansland druk bezig met het uitzoeken van materialen. “Onlangs hebben we gekozen voor geopolymeer beton in plaats van cementgebonden beton. Bij de productie van geopolymeer komt vele malen minder CO2 vrij dan bij cement.”

Bij de keuze voor leveranciers let de woongemeenschap erop dat ze uit de regio komen zodat de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk is. De huizen bijvoorbeeld worden voorgefabriceerd bij Ekowood in het Limburgse Beringe en de aannemer, Bukkems-Willems, komt uit Milheeze.

Start medio 2024
“Het liefst zouden we volgende week beginnen met bouwen, maar realistischer is dat dit medio volgend jaar wordt”, zegt de enthousiaste Van der Heijden. “We zijn nu bezig met de definitieve ontwerpen van de woningen en het Stamhuys om de omgevingsvergunning te kunnen aanvragen.”

Wie interesse heeft in een van de zes huizen die nog te koop staan en meer informatie wil, kan deelnemen aan de online info sessie op 29 november om 19.00 uur. Inschrijven hiervoor kan op Allemans.land

Illustraties: Allemansland

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen