11.9 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurneDrie rijksten uit gemeente Deurne behouden plek in Quote 500

Drie rijksten uit gemeente Deurne behouden plek in Quote 500

De lijst met de allerrijksten van Nederland werd vorige week weer gepresenteerd: de Quote 500. Het is inmiddels de 27ste keer dat de rangschikking plaatsvindt en ook deze keer zijn er net als vorig jaar in de lijst drie personen terug te vinden die afkomstig zijn uit de gemeente Deurne.

Hoewel hij tegenwoordig in Vught woont, is de uit Vlierden afkomstige Robert van der Wallen goed voor een geschat vermogen van 1,1 miljard euro. Dit levert hem dit jaar de 43ste plaats in de Quote 500. Van der Wallen bouwde zijn vermogen op met het bedrijf Brand Loyalty, dat ervoor zorgde dat consumenten van supermarkten zegeltjes konden sparen voor handdoeken, Tupperware-bakjes en besteksets.

Golfbaan
Ongeveer tien jaar geleden verkocht hij het bedrijf aan het Amerikaanse Alliance Data Systems. Daarna reisde hij een periode veel en liet een eigen golfbaan bouwen voor 65 miljoen. Omdat de wereld van investeringen en vermogensbeheer hem niet beviel, begon hij een nieuw bedrijf en kocht hij ook BrandLoyalty zelfs weer terug. Hij is daarnaast topman bij PSV.

Robert van der Wallen kwam ook in het nieuws doordat hij vorig jaar het duurste privévliegtuig van Nederland had gekocht. De Bombardier Global 6500 deed hij een paar maanden later weer van de hand uit milieuoverwegingen. Ook viel Van der Wallen op met zijn uitspraak ‘Ik verdien zo veel geld, het is niet eerlijk’. Hij heeft volgens Quote Magazine daarom zijn nichtje in dienst genomen om een groot deel van het vermogen de komende jaren aan goede doelen te geven.

EDCO
Dit jaar op plaats 158 in de Quote 500 staat Jac Adriaanse uit Deurne met een geschat vermogen 315 miljoen euro. Hij startte de groothandel EDCO in Eindhoven in 1978 als een import-/exportbedrijf, dat is uitgegroeid tot een wereldwijde handelsonderneming. EDCO richt zich op grote distributiebedrijven, wederverkopers, winkelketens, catalogusverkopers, warenhuizen en detailhandel. Het assortiment van het bedrijf bestaat uit meer dan 20.000 producten, waaronder huishoudelijke producten, elektronica, tuin-, fiets-, sport- en feestproducten, speelgoed, gereedschap en auto- en truckaccessoires.

Ebusco
Vorig jaar stond Peter Bijvelds nog in de spotlight als debutant in de lijst met rijksten van Nederland, deze keer valt hij op als grootste daler in de Quote 500. De CEO van busfabrikant Ebusco in Deurne moet het deze keer doen met plaats 371. Hij verloor in een jaar tijd 66 procent van zijn vermogen, dat vorig jaar nog werd geschat op 480 miljoen en nu uitkomt op 165 miljoen. Het bedrijf heef te maken met personeels- en materiaaltekorten, waardoor de verwachte omzetcijfers lager zijn uitgevallen in de afgelopen periode.

Landelijk gezien blijkt uit de lijst dat de rijksten van ons land weer rijker zijn geworden. Het totale vermogen van de 500 rijkste Nederlanders stijgt dit jaar naar bijna 241 miljard euro. Nummer één op de lijst is nog altijd Heineken-erfgename Charlene de Carvalho-Heineken met een geschat vermogen van 12,6 miljard euro. Met een vermogen van 6,2 miljard volgt Luxaflex-oprichter Ralph Sonnenberg op plaats twee en oprichter van uitzendbureau Randstad, Frits Goldschmeding eindigt dit jaar als nummer drie met een vermogen van 5,8 miljard euro.

Foto’s: Ebusco/Twitter EHEH_Spotter/Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen