12.9 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- DeurneEen kijkje achter de schermen bij DMG met Antoine Rakels

Een kijkje achter de schermen bij DMG met Antoine Rakels

DMG doet ook mee aan Rabo ClubSupport en hoopt op jouw steun. Van 5 tot en met 25 oktober kun je jouw stem uitbrengen via de app van de Rabobank of via www.rabobank.nl/particulieren/leden/clubsupport. Om je een idee te geven van waarom je op DMG zou moeten stemmen, geven we je de hele maand oktober een kijkje achter de schermen in een reeks interviews met onze vrijwilligers.

We stellen elke keer tien vragen aan verschillende DMG-medewerkers en vandaag leggen we de vragen voor aan bestuurslid/secretaris Antoine Rakels.

Wie ben je?
“Ik ben Antoine Rakels, 57 jaar, getrouwd, vier kinderen en ik woon in de Eendracht (Koolhof) in Deurne.”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij Rabo ClubSupport?
“Alle hulp en zeker financiële hulp is meer dan welkom om van DMG als dé lokale omroep van Deurne een nog professionelere organisatie te maken. Niet alleen om iedereen via onze website, de radio en sociale media van het laatste nieuws en nieuwtjes te voorzien, maar ook om de beste muziek ten gehore te brengen en om een platform te bieden voor commerciële en maatschappelijke bedrijven, organisaties en verenigingen.”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?
“Ik ben secretaris van DMG en hou me voornamelijk bezig met de vele formaliteiten waaraan een mediaorganisatie als DMG moet voldoen zoals het aanvragen van subsidies en vergunningen, het afleggen van (financiële) verantwoording aan de gemeente en het Commissariaat voor de Media en ik ben tevens secretaris van de Programmaraad die op voorstel van het bestuur jaarlijks het programmabeleid van DMG vaststelt.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?
“Gemiddeld een paar uurtjes per week, maar soms ook wat meer.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?
“Ik ben gevraagd door onze penningmeester Mario Wijnen en eigenlijk direct in het diepe gesprongen. Zeker het eerste jaar had ik geen idee waarover de andere bestuursleden het hadden maar inmiddels ben ik aardig thuis in ‘de materie’.”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?
“Een aantal evenementen schieten me dan te binnen: de Koningsdagen, de IJsfestijnen en FriDMGlive. Daar werd en wordt duidelijk dat DMG midden in de gemeenschap staat en zowel voor als van Deurne (en Helenaveen, Neerkant, Vlierden, de Walsberg, de Hei en de Zeilberg) is.”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?
“Dat meer dan 40 vrijwilligers dag in dag uit met een tomeloze inzet nieuws, entertainment en muziek brengen voor de inwoners van Deurne, maar ook dat met name de nieuwsredactie van DMG altijd op zoek is naar extra krachten.”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?
“Als bestuur hebben we ons voor de komende jaren een aantal doelen gesteld zoals het aanstellen van een vast kracht voor dagelijkse bedrijfsvoering en het digitaliseren van de studio. Daar wil en ga ik zeker mijn steentje aan bijdragen.”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?
“Ik ben jurist bij de centrale juridische afdeling van ProRail, de beheerder van het Nederlandse spoorwegenet.”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?
“Als bestuurder opereer je niet direct op de voorgrond, maar ik sluit zeker niet uit dat jullie mij zo af en toe zien of iets van mij lezen maar je moet me niet achter de knoppen van de radiostudio zetten, dat kunnen anderen veel beter dan ik.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen