4.5 C
Deurne
zaterdag 24 februari 2024
Home- DeurneEen kijkje achter de schermen bij DMG met Arno Knapen

Een kijkje achter de schermen bij DMG met Arno Knapen

Vanaf vandaag kun je als lid van de Rabobank weer stemmen bij Rabo Clubsupport. In de maand oktober kun je hier een aantal interviews met vrijwilligers van DMG lezen. Hiermee krijg je een beter beeld van waarom het belangrijk is dat je op DMG stemt bij Rabo Clubsupport. Stemmen kan van 4 tot 25 oktober via de Rabo App of via online bankieren van de Rabobank.

Wie ben je?
“Mijn naam is Arno Knapen, ben 46 jaar oud en heb twee kids, een lieve vriendin en twee bonus-kids.”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij de Rabo Clubsupport?
“Op DMG stemmen is belangrijk omdat we met het geld van Rabo Clubsupport nog meer kwaliteit kunnen bieden via radio, tv en internet aan Deurne en omstreken.”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?
“Ik maak op zondag het programma de Muziekfontein. Een programma met een naam die iedereen kent van de voormalige winkel van de familie Smeelen-Hagelaar met alleen maar muziek vanaf vinyl.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?
“Het programma zelf kost twee uur en twee uur voorbereiding. Verder struin ik regelmatig Marktplaats af op zoek naar nieuwe juweeltjes en ben ik bezig met de platenkeuze en de voorbereiding van de presentatie en de items in het programma.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?
“Meteen vanaf begin 2012 was ik van de partij. Een radiostation in mijn eigen Deurne. Mooier wordt het niet!”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?
“De liveshows van FriDMGlive in het Cultuurcentrum waren echt ‘epic’. Lokaal muziektalent dat optrad, video-reportages en tegelijkertijd live radio waar alles te horen was. Vanwege corona hebben we dit al een tijd moeten missen, hopelijk kan het snel weer een keer.”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?
“Wist je dat bijvoorbeeld Omroep Helmond elk jaar rond de 75.000 euro subsidie krijgt en Siris in Someren ongeveer 70.000 euro? Tot twee jaar geleden kregen we bij DMG maar 12.000 euro per jaar en tegenwoordig dan jaarlijks 17.000 euro, maar dat is het dus. En om maar iets te noemen; onze huur voor de studio- en redactieruimte is al 12.000 euro. Dus reken maar uit en dan zie je dat wij echt heel erg ons best moeten doen om een goed product te leveren zodat we goed bekeken en beluisterd worden en met reclame-inkomsten onze subsidie kunnen aanvullen. Gelukkig zijn er ook dit soort initiatieven als Rabo Clubsupport die ook bijdragen aan wat wij vervolgens weer in nieuws en entertainment terug kunnen geven aan de inwoners van Deurne. We zijn gewoon een heel enthousiaste club vrijwilligers met een gezamenlijke passie, namelijk mensen in de regio informeren, onderhouden en het contact met elkaar krijgen en vergroten.”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?
“DMG nog groter en bekender maken en daarin blijf ik graag doen wat ik tot nu toe doe. Ik zou wel graag meer doen maar naast mijn fulltime baan is dit wel even genoeg. Maar voor de toekomst weet je maar nooit.”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?
“Ik werk als planner in het wegtransport en geniet van m’n vriendin en (bonus-)kids.”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?
“Elke zondag van 17.00 tot 19.00 uur de radio aanzetten voor De Muziekfontein en je hoort me vanzelf. Als je nog verzoekjes of andere suggesties hebt, laat ze even achter op de Facebookpagina van mijn radioprogramma.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen